Pšibil odveden na psihijatriju

Poljski vojni tužilac, pukovnik Mikolaj Pšibil, koji je pre tri dana pokušao samoubistvo, premešten je na psihijatrijsku kliniku, saopštio je direktor bolnice.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2012.

12:50

Default images

Pšibil je, podsetimo, pucao na sebe, odmah nakon konferencije za novinare, na kojoj je branio kolege iz tužilaštva "koji su istraživali slučaj curenja informacija u medije", prilikom istrage o pogibiji poljskog predsednika Leha Kačinjskog.

Pšibil je, kako prenosi Rojters, izjavio da se suočavao s pretnjama i zastrašivanjem, odnosno da su mu bili odvijeni točkovi na automobilu, njegov auto je bio greban i ubijen je njegov pas, a sve tokom istrage, dodajući da je "konačno bio naveden da pokuša samoubistvo" zbog optužbi za malverzacije.

Na konferenciji za štampu u Poznanju, u ponedeljak, Pšibil je zamolio novinare da privremeno napuste salu da bi odmah po njihovom izlasku kamere koje su ostale uključene snimile repetiranje njegovog pištolja i pucanj. Novinari koji su potrčali nazad u salu zatekli su tužioca na podu u lokvi krvi, sa pištoljem pored njega.

Pukovnik Pšibil istraživao je slučaj "curenja" informacija u medije iz istrage o rušenju poljskog predsedničkog aviona 2010. godine kod Smolenska u Rusiji, kada je poginulo svih 96 putnika i članova posade, među kojima i predsednik Poljske Leh Kačinjski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: