Milanović napustio ministarstvo

Bivši policijski inspektor Ljubiša Milanović, koji je u junu postavljen za savetnika ministra zdravlja za borbu protiv korupcije, napustio to radno mesto.

Izvor: B92

Sreda, 04.01.2012.

13:49

Default images

U ministarstvu to demantuju rečima da Milanović nije podneo ostavku niti je razrešen. Ljubiša Milanović kaže da nema smisla da se zadržava na radnom mestu kad nisu procesuirani ljudi za koje postoji dovoljno dokaza da im je mesto u zatvoru. On je dospeo u središte pažnje javnosti kad je gostujući na RTS-u optužio vrh države da sprečava borbu protiv korupcije.

Sedam meseci savetovao je ministra Stankovića kako da se bori sa korupcijom i - otišao.

"Ja sam danas svoje predmete razrešio, predao ih drugoj osobi i posle jednog vrlo emotivnog razgovora sa ministrom, koji je nastavak od pre Nove godine, jednostavno sam otišao i iz principa nisam hteo da ja podnesem ostavku nego jednostavno taj koji je hteo - neka obrazloži. Ja pod takvim okolnostima gde vam predsednik države traži da se sklonite, ja pod takvim uslovima ne mogu da radim i neću", kaže Ljubiša Milanović za B92.

Poslodavac Ljubiše Milanovića, Ministarstvo zdravlja, na novi buran istup specijalnog savetnika oglasilo se - saopštenjem u kome navodi:

"Posebni savetnik ministra zdravlja za borbu protiv korupcije, Ljubiša Milanović do danas nije podneo zahtev za prekid radnog odnosa niti ga je ministar zdravlja, prof. dr Zoran Stanković razrešio dužnost posebnog savetnika. O daljem radu Ljubiše Milanovića u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, javnost će biti blagovremeno obaveštena."

Milanovića je na velika vrata u svoj tim uveo ministar Zoran Stanković. Ministar zdravlja danas ne želi da odgovara na pitanja o svom savetniku već je preko agencija poručio da detalje njihovog razgovora ne želi da iznosi u medijima. Ipak, neke njegove dileme izneo je sam Milanović.

"Ministar ima dilemu da li da ostane i ja sam ga zamolio, jer ne želim da ima tu hipoteku da je neko zbog mene otišao, ministar treba da završi svoju priču", rekao je Milanović.

Milanović je u središte pažnje javnosti dospeo kada je 13. decembra gostovao u Jutarnjem programu RTS-a, gde je rekao da je borba protiv korupcije uzaludna jer je opstruišu policija, tužilaštvo, ministarstvo pravde i kabinet predsednika Srbije. Sutradan je ministar zdravlja Zoran Stanković za B92 rekao da je prvi put čuo pojedine informacije koje je javno izneo njegov savetnik.

Milanović je za portal "Pištaljka" ranije danas izjavio da mu je "ministar rekao da mu je sugerisano da ga skloni".

Ljubiša Milanović, nekadašnji načelnik policijske jedinice POSKOK, zadužene za borbu protiv korupcije, imenovan je za specijalnog savetnika ministra zdravlja u junu prošle godine i već tada je poručio da je korupcija u zdravstvu prešla "kritičnu crtu" i najavio istrage i primenu mera za suzbijanje korupcije u zdravstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

214 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: