"Još nema potvrde za Gavrića"

Šef srpske policije Milorad Veljović i ministar policije Ivica Dačić kaže da nema potvrda da je u Johanesburgu uhapšen Dobrosav Gavrić osuđen za ubistvo Arkana.

Izvor: B92, Blic

Četvrtak, 15.12.2011.

09:53

Default images

"Osoba koja je uhapšena u Johanesburgu je, uz plaćenu kauciju, puštena na slobodu", rekao je Dačić novinarima u beogradskom "Aero klubu". On je dodao da je MUP u međuvremenu johanesburškoj policiji prosledio sve potrebne elemente za utvrđivanje identiteta, ali još nije dobijena povratna informacija.

Dačić ocenjuje i da je loše to što se takva vest pojavila u ovdašnjim medijima, jer postupak utvrđivanja ideniteta traje više nedelja, tako da, kako je rekao, sumnja da je informaciju o hapšenju Gavrića neko objavio namerno kako bi ga upozorio da nije siguran i da bi trebalo da ponovo pobegne ili da se sakrije.
S druge strane, beogradski mediji pišu da su u hapšenju Dobrosava Gavrića, osuđenog ubice Željka Ražnjatovića Arkana, u Kejptaunu učestvovale i obaveštajne službe iz Srbije, dok južnoafrički mediji navode da je on uhapšen posle ranjavanja u jednom mafijaškom obračunu u martu ove godine.

Gavrić, kod koga je prilikom hapšenja pronađena manja količina kokaina, trebalo bi uskoro da se nađe pred sudom zbog trgovine drogom.

Zahvaljujući pet grama kokaina, navodno pronađenih u njegovom džepu nakon pucnjave u Kejptaunu, otkriveno je da je u pitanju Gavrić, a ne "Saša Kovačević", kako je identifikovan posle tog napada.

Gavrić je u martu ranjen hicem u grudi dok je vozio automobil BMW X5 u kome je bio šef južnoafričke mafije Siril Bika. Na automobil u kojem su bili Bika i Gavrić pucala su dva napadača na motociklu, a pretpostavlja se da su u pitanju profesionalne ubice, jer je šef mafije pogođen prvim metkom u oko, a još pet mu je ispaljeno u glavu.

Gavrić je u Srbiji osuđen 2006. na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, komandanta Srpske dobrovoljačke garde, takozvanih “Tigrova”, 15. januara 2000. Njegovi saučesnici Milan Đuričić i Dragan Nikolić Gagi osuđeni su na po 30 godina. Pored Arkana, u "Interkontinentalu" se ubijeni i Arkanovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić Garo, bivši radnik saveznog MUP-a, a teško je ranjena slučajna prolaznica.

Gavrić i Đuričić nisu se pojavili na izricanju presude u u Beogradu, jer su pobegli iz Srbije, a za njima je raspisana međunarodna poternica. Na suđenju su porekli krivicu, tvrdeći da su se slučajno zatekli na mestu zločina.

Mediji u Srbiji su nedavno pisali da je Gavrić tajno posećivao porodicu u Loznici, a navodno je bio viđen i u nekim restoranima u okolini Loznice.

"Gavrić je viđan u Trbušnici, gde mu živi familija, a njegov boravak obezbeđivali su njegovi korumpirani prijatelji", pisali su mediji.

Veljović:

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je da do 14.30 sati nije bio utvrđen identitet osobe uhapšene u Johanesburgu, a za koju pojedini mediji navode da je Dobrosav Gavrić, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Veljović je novinarima rekao da je srpska policija sa kolegama iz Južnoafričke Republike u kontaktu već 10 dana i da do danas, "do pre sat vremena nije potvrđen identitet uhapšenog".

"Možemo da sumnjamo da se radi o toj osobi (Gavriću), ali za sada još nije potvrđen identitet", rekao je on posle sastanka sa direktorom policije Slovenije Jankom Goršekom.

Veljović je dodao da je srpska polcija tražila informaciju o tom hapšenju i direktono od policije Južnoafričke Republike, a i preko centrale Intrpola u Lionu.

"Pre sat vremena smo dobili odgovor da se još vodi istraga u tom delu i da nije u potpunosti potvrđen identitet te osobe", rekao je direktor srpske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: