LE: Učenica još životno ugrožena

Učenica Hemijske škole u Leskovcu koja je teško povređena kada je na nju i profesorku u školskom dvorištu naleteo džip i dalje je životno ugrožena, saznaje B92.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.12.2011.

12:52

Default images

U operaciji koja je trajala više od sedam sati učestvovalo je desetak lekara specijalista.

Devojci su sanirane povrede ali će više informacija o njenom stanju niški Klinički centar saopštiti danas.

Dvoje učenika hemijske škole u Leskovcu, nastavnica i školski vozač povređeni su kada je na njih u školskom dvorištu naleteo džip.

Prema saznanjima iz policije, ali i prema rečima očevidaca, za volanom džipa bio je bivši funkcioner JUL-a i bivši predsednik leskovačke vlade Krsta Stojanović (72). On je lišen slobode, a uz krivičnu prijavu biće priveden istražnom sudiji.

Profesorka, koja je zadobila teže povrede, nalazi se u leskovačkoj bolnici.

Još jedan, tom prilikom povređeni učenik, zbrinut na mestu udesa, jer su njegove povrede bile lakše.

Incident se, prema rečima očevidaca, dogodio za vreme malog odmora, između 11.30 i 11.40 u Vlajkovoj ulici, gde je zgrada škole "Božidar Đorđević Kukar".

Stojanović se džipom kretao velikom brzinom iz pravca Vučja kada je, prema rečima očevidaca, izgubio kontrolu nad vozilom, udario u jedan kamion, prešao na drugu stranu kolovoza, udario u jedan automobil, a potom uleteo i u školsko dvorište, udarivši na učenike koji su bili na odmoru.

Očevidac događaja Dragana Šelić, nastavnica praktične nastave, rekla je da bi tragedija bila daleko veća da džip nije udario u jedan automobil, parkiran u samom dvorištu.

"Deca su bila na malom odmoru i u trenutku incidenta su ulazila u dvorište kada ih je džip pokosio. Deca su vrištala i bežala na sve strane", rekla je Dragana Šelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: