Preminuo policajac ranjen u glavu

Policajac Slobodan Cvetić, koji je prošlog četvrtka teško ranjen prilikom pljačke Komercijalne banke na Karaburmi, preminuo je jutros.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2011.

10:07

Default images

Portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović rekao je da je policajac preminuo jutros u 02.30.

Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je saučešće porodici Cvetić. "Primite izraze mog najdubljeg saučešća. Policajac Slobodan Cvetić dao je život braneći građane Srbije. Neka mu je večna slava", naveo je Tadić u telegramu saučešća.

Danas je bio tužan dan u policijskoj stanici Palilula. Na ulaznim vratima je obaveštenje o sahrani njihovog kolege.

"Dugo godina su zajedno u patroli, jako dobro se poznaju, ali na žalost desilo se to što se desilo. Ne znam šta da kažem, pomešana su mi osećanja, ne znam šta da kažem", rekao je Goran Stojanović, šef smene u policijskoj stanici.

Sve teži uslovi rada, mala ulaganja u policiju, dotrajala oprema i manjak ljudi, a sve to u uslovima sve opasnijeg okruženja na ulicama. Na to su do sada više puta upozoravali sindikati policije.

"Mi sad imamo situaciju da policija neopremljena i poluopremljena izlazi na intervencije, na te rizične intervencije, i imali smo na žalost prilike da vidimo kako se to tragiučno završilo i u slučaju kolege Cvijetića i kolege Filipovića", kaže Veljko Mijailović predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Direktor policje Milorad Veljović kaže da je nedopustivo da je policajac praktično streljan u sred dana. Zato je potrebna hitna reakcija države, a ovo je prelomni trenutak kada se mora delovati, kaže Veljović.

"Ja ću sigurno preko mog ministra to pokrenuti i pokretao sam više puta. Moramo menjati zakon vezano za upotrebu vatrenog oružja od strane policije, zakon, opet, u delu gde se mora menjati načii upotrebe i do koje mere sredstava upotrebe. Znači, policiji moraju dati adekvatna ovlašćenja", smatra on.

Veljović dodaje da će policija u okviru svojih mogućnosti zbrinuti porodicu stradalog policajca, ali da to nije rešenje. On apeluje na drastično kažnjavanje onih koji ubijaju policajce, a od države trajnu zaštitu pripadnika MUP.

Podsetimo, prilikom pljačke ekspoziture banke u Ulici Marijane Gregoran prošle nedelje ranjene su četiri osobe, od kojih su dva policajca, Slobodan Cvetić i Milorad Filipović. Cvetić je tom prilikom zadobio teške povrede i njegovo stanje je sve vreme bilo kritično.

Policija je uhapsila oba napadača na banku. Jedan od njih, koji je pucao policajcu u glavu, ima 24 godine i 26 krivičnih dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: