Petak, 21.10.2011.

16:43

Srbi da se koordiniraju sa Tadićem

Za rešavanje problema barikada, neophodno da se čelnici opština sa severa Kosova sastanu ne samo sa Kforom, već i sa Borisom Tadićem, kaže Oliver Ivanović.

Izvor: Beta

Default images

"Neki od problema koji su se pojavili zadiru u domen visoke politike i zato je neophodno da predsednici opština sa severa Kosova koordiniraju svoje delovanje sa predsednikom Tadićem", rekao je državni sekretar za KiM i rekao da se nada da će uskoro biti zakazan njihov sastanak.

Ivanović je pozvao čelnike Kfora da zakažu sastanak s predsednicima opština Zubin Potok, Leposavić, Kosovska Mitrovica i Zvečan, da bi razgovarali o rešenju problema barikada.

"Pozivam čelnike Kfora da zakažu sastanak da bi se razgovaralo o onome o čemu su Srbi postigli dogovor na sastancima - a to je da se Kforu omogući nesmetan prolaz do prelaza Brnjak i Jarinje pod uslovom da spreče dolazak naoružanih jedinica na sever i da se obavežu da neće prevoziti carinike na prelaze", rekao je Ivanović.

Državni sekretar je rekao da je nužan razgovor s predstavnicima Kfora.

Ivanović je pozdravio rešenost Srba da ostanu na barikadama dok god je to potrebno, ali je dodao da to nije dugoročno rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: