Noć na barikadama bila mirna

Srbi na barikadama u selima Jagnjenica i Zupče u opštini Zubin Potok proveli su noć u automobilima, šatorima i oko vatre upaljene na nekoliko lokacija.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

07:06

Default images

Tokom prethodne noći nije zabeleženo pokretanje Kfora.

Uz Srbe iz Ibarskog Kolašina, noć koja je bila veoma hladna na barikadama su proveli i građani iz tri opštine sa severa Kosova, koji su im na taj način dali podršku.

Sa građanima su tokom noći bili i predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova i načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

U Jagnjenici četiri kamiona sa teretom dele vojnike Kfora i Srbe. Oni su prepreka konvoju Kfora koji je u četvrtak ujutro pokušao da ovim pravcem stigne ka administrativnom prelazu Brnjak.

Vojnici Kfora i dalje su oko 150 metara udaljeni od barikada koje su Srbi postavili u selu Zupče i do jutros nisu pokušali uklanjanje te barikade, koja je na putnom pravcu Kosovska Mitrovica - Ribariće, takođe ka prelazu Brnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: