Preživeli hokejaš i dalje kritično

Zdravstveno stanje Aleksandra Galimova, jedinog preživelog hokejaša „Lokomotive“ iz Jaroslavlja, čiji je prvi tim stradao u avionskoj nesreći, i dalje je teško.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2011.

15:50

Default images

„U odnosu na ono što su juče rekli lekari, ništa novo ne mogu da saopštim. Stanje Galimova je i dalje vrlo teško, ali stabilno“, rekao je Vlasov.

Na jednom od blogova na sajtu navijača hokejaškog kluba objavljeno je da je otac Galimova juče komunicirao sa njim u bolnici. „Sada se nalazi u medikamentoznom snu i na veštačkoj ventilaciji pluća“, rekao je prema tom sajtu načelnik odeljenja za opekotine na klinici Andrej Aleksejev.

Drugi preživeli, inženjer iz posade Aleksandar Sizov je, prema agenciji Itar-Tas, i dalje u teškom stanju.

.
Pedstavnik Istražnog komiteta Vladimir Markin izjavio je ranije da se kao najverovatnije verzije uzroka nesreće razmatraju otkazivanje tehnike i greška u pilotiranju.

Međudržavni vazduhoplovni komitet danas je saopštio da su, prema preliminarnim nalazima, motori srušenog aviona bili ispravni. Stručnjaci tog komiteta, kako prenosi RIA Novosti, analiziraju sadržaje „crne kutije“. Ta agencija prenela je i izjavu neimenovanog radnika aerodroma „Tunošna“, koji je radio na dan nesreće, da avion nije dostigao potrebno ubrzanje kako bi uzleteo.

U Rusiji je odložen početak sezone takmičenja hokejaških timova na ledu, a na hiljade ruskih navijača hokejaškog kluba "Lokomotiva" danas se okupilo kod ledene arene da bi odali poslednju poštu poginulim sportistima iz Jaroslavlja.
"Lokomotivina" ledena arena pretvorena je u svetilište, prenosi agencija AFP, gde su navijači nagomilali ruže i marame (obeležja) tima u znak žalosti zbog pogibije mladih hokejaša u jučerašnjoj avionskoj nesreći.

Tragedija se desila kada se ruski avion srušio pri poletanju na aerodromu van grada Jaroslavlja, a izginula su 44 igrača trostrukog ruskog šampiona u hokeju na ledu i članovi posade aviona "jak-42" koji su leteli na prvu utakmicu ove sezone u Minsk.

U beloruskoj prestonici Minsk, na desetine ljudi je danas palilo sveće na ulazu u arenu u kojoj je klub "Dinamo" trebalo juče da odigra prvi meč ove sezone s "Lokomotivom".

Mnogi su tiho ronili suze, dok su se drugi molili držeći upaljenu sveću, navodi AFP.
Avion kompanije "JAK-Servis" koji je leteo za Minsk pao je juče oko 16 časova po moskovskom vremenu kod Jaroslavlja i nesreću su preživele dve osobe.

Među preživelima je jedan hokejaš "Lokomotive", čije zdravstveno stanje je veoma teško, jer mu je 80 odsto tela u opekotinama, i član posade aviona kome je 15 odsto tela izgorelo i slomljena mu je noga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: