Neizvesna sednica srpskih opština

Neizvesno je da li će danas biti održana ranije najavljena zajednička sednica svih srpskih opština. U toku konsultacije lokalnih samouprava.

Izvor: B92

Subota, 06.08.2011.

12:58

Default images

Najavljeno da bi danas odbornici četiri skupštine opština sa severa Kosova trebalo da se izjasne da li prihvataju dogovor Vlade Srbije i Kfora.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić kazao je agenciji Beta da su u toku konsultacije odborničkih grupa o pripremi sednice.

Prema njegovim rečima, na konsultacijama bi trebalo da bude dogovoreno kada će biti održana sednica.

Predstavnici Vlade Srbije zatražili su juče od Srba na severu Kosova da uklone barikade i poštuju sporazum postignut sa Kforom, ali su građani koji blokiraju put u selu Rudare odbili da deblokiraju put.

Šef tima Vlade Srbije Borislav Stefanović rekao je juče građanima u selu Rudare da je sporazum sa Kforom postignut i da iza tog sporazuma stoji država Srbija.

Stefanović je pozvao građane da poštuju sporazum uprkos svim manjkavostima i naveo da ako to ne učine neće biti daljih pregovora s predstavnicima međunarodne zajednice.

Kada je Stefanović završio obraćanje, pred građane su izašli predsednici opština sa severa Kosova i pitali građane da li prihvataju dogovoreno, na šta su oni povikali da odbijaju da uklone barikade.

Bogdanović: Ići ću na sednicu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kazao je da on i šef tima Beograda za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović planiraju da se sastanu s predsednicima opština na severu Kosova.

Bogdanović je agenciji Beta kazao da on i Stefanović nemaju u planu da danas obilaze barikade koje Srbi na severu Kosova drže od 25. jula.

U opštinama na severu Kosova u toku su konsultacije lokalnih samouprava, a neizvesno je da li će danas biti održana ranije najavljena zajednička sednica predstavnika svih srpskih opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: