"Đinđić hteo sa Miloševićem"

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović rekla je da su Slobodan Milošević i Zoran Đinđić pokušavali da stvore zajedničku vlast u interesu Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.08.2011.

11:14

Default images

Ona je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" rekla da su to uspeli tek Boris Tadić i Ivica Dačić.

Predsednica skupštine je rekla i da bi između članstva Srbije u EU i Kosova trebalo izabrati Kosovo.

"Mislim da je za Srbiju dobro da bude članica EU, ali ako budemo u poziciji da biramo između Evrope i Kosova, izabraćemo Kosovo", dodala je ona.

Prema njenom mišljenju, pozitivno nasleđe iz Miloševićevog vremena su Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Dejtonski sporazum.

Đukić Dejanovićeva je podsetila da je Socijalistička partija Srbije 21 godinu na političkoj sceni zemlje u različitim ulogama.

"U politici ništa nije crno-belo. Naučili smo da je vlast prolazna, a da je najvažnija požrtvovanost za državne ciljeve", zaključila je visoka funkcionerka SPS-a.

Kompletan intervju možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: