Bez transporta robe preko Jarinja

Na Jarinju noćas zabranjen prelazak vozila koja prevoze bilo kakve namirnice ili bilo koju vrstu robe, forenzičari Euleksa počeli istragu na spaljenom punktu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 02.08.2011.

07:05

Default images

Ekipa forezničara vrši snimanje ostataka punkta zapaljenog 27. jula u večernjim satima.

Vojnici Kfora zabranili su prelazak vozilima koja prevoze čak i lekove, a sa punkta Jarinje vraćena su i vozila natovarena ogrevom. Vozači su preneli da su im američki vojnici iz sastava Kfora saopštili da imaju naredbu da zabrane prelazak vozila natovarenih robom.

Dozvoljen je prelazak samo putničkim automobilima bez tovara.

Za razliku od administrativnog prelaza Jarinje, na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka, jutros nije bilo rigorozne kontrole prenosa robe preko ovog prelaza na severu Kosova, koji kontrolišu pripadnici Kfora iz Francuske, Maroka i Austrije. Kako je Tanjugu rečeno, u manjim vozilima jutros su bez problema preko prelaza Brnjak dopremljeni hleb i mleko iz centralne Srbije.

Službenici Euleksa nisu bili spremni da navedu detalje angažovanja na spaljenom punktu.

Punkt kontroslišu američki vojnici Kfora, a službenici Euleksa vrše procenu uporedo sa odvijanjem putničkog saobraćaj.
(Tanjug)
Inače, na svim barikadama na severu Kosova, gde Srbi sedam dana blokiraju sve putne pravce prema administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje, protekla noć bila je mirna. Oni su proveli osmu noć na barikadama u mestima Zupče u opštini Zubin Potok, na putu ka prelazu Brnjak, kao i u Rudaru u opštini Zvečan i u Leposaviću na putu koji vodi ka prelazu Jarinje.

Na Kosovu su noć proveli i predstavnici vlasti Srbije - ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović i savetnik predsednika Srbije Jovan Ratković, koji bi danas, kako se očekuje, trebalo da nastave razgovore sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom.

Oni su juče u Raškoj o situaciji na Kosovu razgovarali sa posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom.

Kriza na severu Kosova je počela prošlog ponedeljka nakon slanja specijalne jedinice kosovske policije Rosu na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, a potom je grupa maskiranih mladića zapalila prelaz Jarinje, koji je potom bio zatvoren, kao i Brnjak. Ta dva administrativna prelaza otvoreni su za putnički saobraćaj u nedelju, 31. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

8 h

Podeli: