Đoković, srpski brend broj jedan

Ime Novaka Đokovića postao najvažnijii srpski brend. Iako je titula najboljeg tenisera sveta njegov lični uspeh, Srbiju u inostranstvu vezuju za njegovo ime.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.07.2011.

17:43

Default images

Novaka u Beogradu dočekuju i stranci, kojih je poslednjih dana na ulicama glavnog grada bilo mnogo. Ime Novaka Đokovića svima je poznato.

U Turističkoj organizaciji Srbije kažu da je veza između sporta i turizma oduvek bila jaka i da u inostranstvu poodavno izjednačavaju pojam o Srbiji s imenom Novaka Đokovića.

"Mi na međunarodnim sajmovima turizma po svetu promovišemo i Novaka Đokovića, promovišemo uopšte Srbiju kao zemlju sporta, imamo čak jednu brošuru Lend of sport, kada je bio Dejvis kup ovde mi smo dovodili inostrane novinare i kada god dođu strani novinari u posetu Srbiji ili Beogradu, mi ih vodimo na teniske terene", kaže Dina Vuković, iz Turističke organizacije Srbije.

Tenis su ovih dana u Srbiji pratili skoro svi, a reditelj Gorčin Stojanović, koji tenis prati dosta dugo, kaže da je bilo samo pitanje dana kada će Novak ostvariti ovakav uspeh i da to shvata tek kao početak.

"Meni se činilo još pre jedno tri-četiri godine da je Novak spreman za to, ispostavilo se da je bilo potrebno samo da psihički sazri za tu stvar i meni se čini da je on sad na putu, da ovo nije nikakav vrhunac njegove karijere nego početak uslovno rečeno, ne početak karijere nego početak njegove vladavine. Nemam neki lični razloga više od toga, kao što mi se čini da ni svi ostali skupa nemamo nijednog razloga da se lično radujemo zbog toga, to je pre svega individualni podvig Novaka Đokovića, njegovog tima, zasluga za to ide njegovim roditeljima", kaže reditelj Gorčin Stojanović.

Đoković je od danas i zvanično prvi na svetskoj rang listi, sa 13.285 poena, 2.000 više od drugog rangiranog Španca Rafaela Nadala.

Planiranje dočeka trajalo je celu noć, ali su radnici imali svega nekoliko sati da postave binu za svečani doček Novaka Đokovića .

"Normalno je potrebno da radi na celoj produkciji nekih 30 ljudi, mi smo pojačali ekipu, znači budili smo ljude tokom noći da budu ujutru u zakazano vreme na zakazanom mestu", kaže Vladan Jovanović iz preduzeća Stejdž pro.

"Svaki Novakov meč pratim od A do Š, ja sam se potajno nadao i želeo i navijao svim srcem kao i svi moji", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: