Kraljevačko tlo i dalje ne miruje

Prošlo je sedam meseci od zemljotresa u Kraljevu u kom je oštećeno 25.000 stambenih objekata, a tlo u tom gradu i dalje ne miruje.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.06.2011.

19:50

Default images

Stručnjaci uveravaju da je reč o uobičajenom smirivanju tla, ali građani kažu da im u tim trenucima nije ni najmanje prijatno.

Samo od početka juna, tlo u Kraljevu se zatreslo pet puta. Iako je reč o slabijim zemljotresima, Kraljevčani kažu da ih svaki potres seća na prizore iz novembra prošle godine. Mnoge građane ipak više brine to što i dalje nemaju krov nad glavom.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović navodi da je do sada isplaćena oko milijarda i po dinara građanima čiji su domovi pretrpeli štetu, kao i da je isporučen materijal za obnovu 2,500 kuća.

Prema Simovićevim rečima, do kraja nedelje pod krovom će biti 400 montažnih kuća za građane čiji su domovi pretpreli oštećenja koja je bilo nemoguće popraviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: