Ceca se nagodila s Tužilaštvom

Svetlana Ražnatović, optužena za malverzacije prilikom prodaje fudbalera, priznala je krivicu i nagodila se sa Tužilaštvom, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

21:00

Default images

Višem sudu predat je predlog sporazuma kojim ona priznaje krivicu i nudi da plati kaznu od milion i po evra, i odsluži kaznu od godinu dana u kućnom zatvoru pod elektronskim nadzorom.

Tim sporazumom obuhvaćena je i njena sestra Lidija Ocokoljić, koja se nagodila sa tužilaštvom da prizna da je pomagla sestri u malverazacijma sa transferima, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Shodno toj nagodbi, ukoliko je Viši sud usvoji, Ražnatovićevoj i njenoj sestri neće biti suđeno, već će im biti izrečene kazne koje su dogovorene sa Tužilaštvom.

Ukoliko Viši sud prihvati nagodbu tužilaštva i Svetlane Ražnatović i njene sestre, one će morati da da nose elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje.

Sporazumom nisu obuhvaćeni Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević, nekadašnji rukovodioci FK "Obilić", koji su takođe obuhvaćeni optužnicom. Njih dvojica se terete da su umešani u nezakonitu prodaju fudbalera Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri miliona dolara, a da ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

Binić je u emisiji "Insajder debata" B92 večeras izjavio da nema nameru da se nagodi, jer nema zašto.

Podsetimo, posle osam godina istrage, koja je više puta proširena, Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve.

Optužnica tereti Ražnatovićevu da je sa saradnicima prisvojila oko četiri miliona nemačkih maraka i više od tri miliona dolara, od transfera fudbalera FK Obilić u inostrane klubove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

615 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: