Malovićeva: Tužilaštvo samostalno

Tužilaštvo u slučaju Svetlane Ražnatović radi samostalno i ne podleže nikakvom pritisku pa ni političkom, izjavila je za B92 ministarka pravde Snežana Malović.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.03.2011.

10:39

Default images

Podsetimo, tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Svetlane Ražnatović zbog sumnje da je protivpravno prisvojila novac od transfera fudbalera "Obilića".

Ministarka je dodala da tužilaštvo svakodnevnim radom pokazuje da niko nije amnestiran od odgovornosti pa ni takozvane nacionalne ikone

Moja uloga je da tužilaštvu obezbedim neometan rad i to ću i ubuće činiti, izjavila je ministarka, i ocenila da je poslednji trenutak da se suočimo sa prošlošću i dodala da probleme ne treba da ostavljamo našoj deci već da ih rešimo, što je naš zalog za budućnost.

Malovićeva je, u izjavi za B92, zaključila da je za uspeh borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije neophodna kako promena svesti građana, tako i uspostavljanje sistema vrednosti koji inače nije postojao devedesetih godina prošlog veka.

"Želim da istaknem naše nastojanje da pokušamo da raščistimo događaje iz prošlosti i nedavni rezultati rada tužilaštva i sudova govore u tom pravcu", rekla je ministarka pravde.

Dačić: Odlučivaće sud

Podsetimo, u javnosti se sa odugovlačenjem s pokretanjem slučaja protiv poznate pevačice vezivalo više imena, a kao jedan od njih pominjao se i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na pitanje o spekulacijama da je zbog njegovog prijateljstva sa Ražnatovićevom osam godina trajalo podizanje optužnice, Dačić je
odgovorio da njegovo prijateljstvo sa bilo kim ne znači da državni organi ne treba da rade svoj posao, a da će sud na kraju odlučiti ko
je u pravu.

Dačić je danas odbacio takve optužbe rekavši da će o optužbama protiv nekadašnje predsednice Fudbalskog kulba "Obilić" odlučiti sud. On je dodao i da nije informisan o navodima optužnice koja je u ponedeljak podignuta protiv Svetlane Ražnatović i da je to "stvar kojom će se baviti sudovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: