Utorak, 29.03.2011.

10:39

Malovićeva: Tužilaštvo samostalno

Tužilaštvo u slučaju Svetlane Ražnatović radi samostalno i ne podleže nikakvom pritisku pa ni političkom, izjavila je za B92 ministarka pravde Snežana Malović.

Izvor: B92

Maloviæeva: Tužilaštvo samostalno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

dokon

pre 13 godina

Ko plaća sudstvo?
Jel' to znači da imaju sopstveni račun, pa žive od taksi i kazni koje naplaćuju ?

Kolike su im plate, da bi bili nezavisni?

Da li ta nezavisnost podrazumeva separatnu nagodbu
po ličnom nahođenju tužilaca?

U stvari, od koga ili čega su
u stvari nezavisni ?
Po svoj prilici od ikakve odgovornosti.

Malovićka bi trebalo da prestane da se blamira, a kao
htela bi da bude nekakva važna persona sa autoritetom.

ex DS

pre 13 godina

I u ovom postupku ce tuzilastvo biti "samostalno", kao i u slucaju "kofer". Nadam se da ce se uskoro neki od aktuelnih ministara naci iza resetaka.

galeks

pre 13 godina

Za uspesnu borbu protiv korupcije je potrebna nova vlast a to svakako ne mozemo bez izbora. Ova vlast je prvo korumpirana a potom i nemoralna da bi cula glas naroda.

MUKNAVI

pre 13 godina

Gle opet ova trzalica..sta bi sa satelitom..pa redom?Brale kada bi nabrajali afere i njihove jalove ishode stigli bi do sledece nedelje..hm..bolje,do pola leta ove godine ..

Dejana

pre 13 godina

Kad dodje do pravosnazne presude, sami cemo lako prosuditi da li je pritisaka bilo ili ne. Vise me strah koliko godina ce sudjenje trajati i koliko puta cemo cuti: "sudjenje odgodjeno do .... zbog....."

Nishlija

pre 13 godina

Gospodjo Malovic vi niste samo NESPOSOBNI vec ste i veliki DEMAGOG! Podnesite OSTAVKU pre nego sto dobijete OTKAZ. PRAVOSUDjE SRBIJE je bruka za EVROPSKE VREDNOSTI!

Petar

pre 13 godina

Čime neko sa 32 godine zasluži da postane ministar pravde? Iskustvom, stručnošču, pameću...ili politikom!? Nezavisna je ko Mirko Cvetković.

Dušan

pre 13 godina

Alo bre! 8 (Osam) godina! To je: 96 meseci ili 2920 dana!
Ovo je bruka za državu da Vam za jednu običnu ženu visoke škole usmerenog primitivizma i ženu ratnog zločinca, treba ovoliko vremena da je strpate tamo gde joj je i mesto. U Bajbok! Ne znam ni čemu ovoliki publicitet. Od razočaranja meni ne ostaje ništa drugo nego da napišem, ma j****a vas Ceca.

Znate li vi uopšte draga gospodo koliko je 8 (osam) godina? Šta za osam godina može da se uradi? Mogu se završiti 2 fakulteta za to vreme! Može se napraviti hiljade kilometara auto-puta. Može se stići i na Mesec. Ali ne! Većina srpskih političara i dalje sedi u Vladi i balavi na Cecu.

Jednom rečju vi ste totalno nesposobni i o vama može da se snimi jedino crtani film pout Simpsonovih, jer ste jedna obična satira.
Kako je tamo nekoj zemlji Srbiji bilo potrebno "8" godina da u zatvor strpa lopova i naoružanog kriminalca sa velikim grudima.
Smeje vam se ceo svet!

RS-ovac

pre 13 godina

Mi iz RS se nadamo da ce Ceca biti u stanju da nam ponovo pjeva pred naredne izbore.
Potpuno isto kao kada je prosle godine doletjela u specijalnom avionu vlade Srbije sa Vukom Jeremicem. On govorio, a ona pjevala na promotivnom skupu Dodikovog SNSD.
Nas Mile je svemocan i on ce 'burazerskim kanalima' srediti kod Borisa da Ceca ne dobije vise od godine

Petar

pre 13 godina

Kada budete uhapsili i kaznili dve hiljade funkcionera koji se nalaze na blizu pet hiljada funkcija (u sukobu interesa), možda vam i poverujem. Kada budete razrešili Sonju Brkić kao nedostojnu da bude sudija zbog RIK-a poverovaću vam. Kada budete uhapsili nekoga za sto hiljada evra koje su sa neba pale kod viceguvernera u stan, poverovaću vam. Kada budete uhapsili pola vaše partije, kao i drugih, koji su čerupali Kolubaru, Sartid, pa one što su poklanjali zemljišta i prodavali firme u bescenje, ja ću vam verovati. Kada budete uhapsili Žiku Muštiklu zbog utaje poreza (stoji krivična prijava u fioci krčka se), ja ću vam verovati. Kada se budete sklonili tražeći oprost zbog nakaradne reforme sudstva, ja ću vam sve poverovati. Ovako, sklonite se, muka nam je od vas.

ljubinko

pre 13 godina

Nije nego.Nego gospođo Malović Vi ste trebalo odavno da podnesete ostavku zbog sramne reforme pravosuđa i to kao najodgovorniji.I zato su nam potrebni što hitnije parlamentarni izbori.

1000 ostecenih

pre 13 godina

Kazete niko nije amnestiran od odgovornosti.A mi vas pitamo kako to da jos niko ne odgovara za 43 miliona evra u slucaju i aferi Filmski grad i Stankoma kao nosioca prevare.Da je pravda selektivna dokazuje Zivorad Mihalovic Mustikla i njegov sin koji su nedodirljivi vec 5 godina.Pisali krivicne prijave,predali papire za organizovan kriminal i nista.Evo vam primera gde prepostavljam nemate odgovora kao i ostalom niko u drzavi na ovo pitanje.

Mashinovodja

pre 13 godina

"Tužilaštvo u slučaju Svetlane Ražnatović radi samostalno i ne podleže nikakvom pritisku pa ni političkom, izjavila je za B92 ministarka pravde Snežana Malović."

I izazvala veliku salvu zdravog smeha!
A kad se smeh stišao, pomislio sam "ih, bre Snežo, kad ništa ne govoriš, izgledaš tako lepo i dostojanstveno. Baš kao da si prava ministarka!"

A što se Cece Nacionale tiče, ovo je (posle 8 godina!!!) tek optužnica, što znači da smo još vrlo, vrlo, vrlo daleko od pravosnažne osude. Neki bolji poznavaoci prava od mene otvaraju opklade da će se ta toliko dugo pripremana optužnica pokazati kao namerno vrlo traljavo i kilavo sročena, samo zato da bi bila lako oborena a Ceca dobila ganc novu nevinost.
Ali šta ja znam, biće da su to trabunjanja onih čuvenih "zlih jezika", a naša Ceca je čista i nevina kao sinoć rođeni anđeo...

MaloMorgen

pre 13 godina

Odkad je Srbije i srpskog sudstva, uvek je bilo, sporo, neefikasno, korumpirano i ispolitizirano. Da nije tako, svima bi nam vec poodavno bilo bolje. Ovako, nece skoro...

.

edo

pre 13 godina

Koliko radi 'samostalno' videli smo u slucaju "Ganic' kada je sud u Londonu optuzio celu drzavu pa i tuzilastvo da se bavi politiziranjem [oko ratnih zlocina], a Srbija bije imala hrabrosti da se zali jer je britanski imao dokaze.
Ili kada je Dik Marti otvoreno optuzio nase tuzilastvo da nasi tuzioci sve politiziraju ili vise se bave sa PR nmego sto rade svoj posao. I ponovo niko nije reagovao ??Uostalom, sve se smirilo.
Tako ce biti i sa Cecom.
Jeli joj oduzet pasos. Izdata mjera zacrane napustanja Srbije?.. A ne zaboravimo " Radi se o 15 pistoljza plus lova

ocistimo Srbiju

pre 13 godina

a kad ce doci gospodin Branislav Markovic na red? Da Vas podsetim - to je dekan pravnog fakulteta u KG gde su izdavane diplome u zamenu za novac.

P.S. Zaboravio sam da kazem da je pomenuti gospodin otac Jelene Trivan, koja je potpredsednik DS. Verovatno to ne znate posto su im prezimena razlicita tako da opstrukcija procesa nije politicki motivisana.

dovedite nekog strucnog i postenog - ako takvi postoje u vasoj stranci

niko vam ne veruje

pre 13 godina

Nirnbeški proces je trajao od 20. novembra 20, 1945 do 1. oktobra 1946. Za manje od godinu dana su podigli otužnice i osudili vrh nacističke vlasti i vojske, odgovoran za smrt desetina miliona ljudi, a vi 8 godina skupljate dokaze protiv jedne pevaljke. Kako vas nije sramota?!

mile-pile

pre 13 godina

Ta naročita samostalnost se ogleda u tome, kad vas "pritisnu" ovi iz EU. Inače po vama bi se to "vuklo" bar još onoliko koliko bude ova garnitura na vlasti
Samo da znate: teško je osvojiti vlast-ALI MNOGO JE TEŽE VRŠITI VLAST.

Zika-LUSTRACIJA

pre 13 godina

Ajde vec vise , sta cekatesa sa presudom. Krajnje je vreme da ova "nacionalna ikona"- ko li je tako nazva, robija za sve malverzacije, kriminal, kojekakve prebijanja, posedovanje ratnog plena , koje je Arkan oteo po ratistima, a ona paradirala, javno. Bas me zanima presuda, da li cemo i to cudo da vidimo,da se sudi udovici bivseg DB-ovca, prijateljici Dacica, Palme i ostalih raznih "lidera"...

Mitke

pre 13 godina

O kom sistemu vrednosti i samostalnosti tužilaštva i sudstva mi govorimo kada se donesu oslobadjajuće presude u aferi " Koferče", aferi Janušević i Kolesar, gde tužilaštvo ne sme ni da zucne dok u nekim lakim predmetima odmah izadju na ulicu i javljaju da će pokrenuti postupak za razrešenje sudije. Okom nezavisnom sudstvu mi govorimo kada sama Ministarka i gospodin Homen javno komentarišu nepravosnažne presude iako je to krivično delo pa još i podnose inicijative za razrešenje sudije. Kakva crna nezavisnost tužilaštva kada isto u danu kada se objavljuje presuda podnosi zahtev za izuzeće sudije a suprotno Zakonu o krivičnom postupku.

Milan Krstić

pre 13 godina

Kada ministarka nema hrabrosti da kaže ko stoji iza tih pritisaka pa šta ostali treba da rade...svakodnevno sam svedok raznih vrsta pritisaka i dogadjanja i znam da bez izmene zakona neče biti bolje...svi koji rade protiv kriminalaca i bahatih ljudi počevši od sitnog kriminala pa na gore gube volju za posao...bio sam svedok kada su u jednom danu puštena 4 osumnjičena lica iz dva krivična dela kradje...istog dana uveče jedno lice je ponovilo delo...svedok sam i zastrašenosti sudija,čuvara,svedoka...svedok sam i da tajna šabeleška policajca bude provaljena i da već sutradan lice o kome je pisano prebacuje policajcu koji je savesno radio svoj posao...pokušavam vam već mesecima da promenim posao jer ću izludeti od tolike količine neljudskosti...

sima

pre 13 godina

Da li je slucajnost da je istog dana kada je objavljeno da je podignuta optuznica protiv Raznatoviceve (Daciceve drugarice ili sta mu je vec), uhapsen i Djivanovic koga vezuju sa Dinkicem? Tesko. A, jos je manje verovatno da tuzilastvo radi samostalno.

Miroslav

pre 13 godina

Kada podignete optužnicu protiv najvećih @#$%! koje je Srbija ikada videla Miškovića i Beka i istim oduzmete opljačkanu pokretnu i nepokretnu imovinu i ovaj dvojac pošaljete na zasluženu robiju imaćete neke šanse na sledećim izborima u suprotnom već sada možete da kupite prnje.

sing-sing

pre 13 godina

pa sta se onda ceka hapsite ili i ministar policije radi svoj posao podpuno samostalno
vidim ja kako je krenulo juricete vi nju da joj stavite soli na rep......

Marko V.

pre 13 godina

Osam godina istrage za podizanje optuznice!
Osam godina do pocetka sudjenja.
Osam godina sudjenja i donosenja presude...

Nazivece se Ceca u zdravlju i veselju, zahvaljujuci nasem "reformisanom pravosudju" i nasoj manekenki Malovic.

bole.lozac

pre 13 godina

... a, kad ste vi radili pod pritiskom...verujem, vi radite toliko opusteno, da smo i dosli dovde , gde smo...samo lagano. bitno je da naplacujete ko ne upali svetla na kolima, a kad koknu nekog glavonju, il pokradu drzavu, e onda polako,bez pritiska...

sasa jokic

pre 13 godina

Tuzilastvo radi samostalno i onda oslobodi vodju rakovicke grupe za dva ubistva?! Daj bre molim te.......Kad cete da pozovete dr. Vojislava da "svedoci"?

novobeograđanin

pre 13 godina

Pa Cecu-Arkanovu udovicu ste tužili tek kada se saznalo da optužnica čami u fioci Višeg tužioca u Beogradu.Inače bi tu uhvatila višegodišnju paučinu. Ali hajde konačno uhapsite Keku i njegovu družinu. Zašto ga štitite?

draganzr

pre 13 godina

pa sto onda ne podnesete nalog za hapsenje? to se bas ne bi svidelo cecinom zemljaku, kao ni drugu palmi.
ne bi me cudilo da ceca lepo zapali za rusiju medju sebi slicnima. to bi bilo i olaksanje za deformisano sudstvo.

Petar

pre 13 godina

Kada budete uhapsili i kaznili dve hiljade funkcionera koji se nalaze na blizu pet hiljada funkcija (u sukobu interesa), možda vam i poverujem. Kada budete razrešili Sonju Brkić kao nedostojnu da bude sudija zbog RIK-a poverovaću vam. Kada budete uhapsili nekoga za sto hiljada evra koje su sa neba pale kod viceguvernera u stan, poverovaću vam. Kada budete uhapsili pola vaše partije, kao i drugih, koji su čerupali Kolubaru, Sartid, pa one što su poklanjali zemljišta i prodavali firme u bescenje, ja ću vam verovati. Kada budete uhapsili Žiku Muštiklu zbog utaje poreza (stoji krivična prijava u fioci krčka se), ja ću vam verovati. Kada se budete sklonili tražeći oprost zbog nakaradne reforme sudstva, ja ću vam sve poverovati. Ovako, sklonite se, muka nam je od vas.

Nishlija

pre 13 godina

Gospodjo Malovic vi niste samo NESPOSOBNI vec ste i veliki DEMAGOG! Podnesite OSTAVKU pre nego sto dobijete OTKAZ. PRAVOSUDjE SRBIJE je bruka za EVROPSKE VREDNOSTI!

Petar

pre 13 godina

Čime neko sa 32 godine zasluži da postane ministar pravde? Iskustvom, stručnošču, pameću...ili politikom!? Nezavisna je ko Mirko Cvetković.

ocistimo Srbiju

pre 13 godina

a kad ce doci gospodin Branislav Markovic na red? Da Vas podsetim - to je dekan pravnog fakulteta u KG gde su izdavane diplome u zamenu za novac.

P.S. Zaboravio sam da kazem da je pomenuti gospodin otac Jelene Trivan, koja je potpredsednik DS. Verovatno to ne znate posto su im prezimena razlicita tako da opstrukcija procesa nije politicki motivisana.

dovedite nekog strucnog i postenog - ako takvi postoje u vasoj stranci

draganzr

pre 13 godina

pa sto onda ne podnesete nalog za hapsenje? to se bas ne bi svidelo cecinom zemljaku, kao ni drugu palmi.
ne bi me cudilo da ceca lepo zapali za rusiju medju sebi slicnima. to bi bilo i olaksanje za deformisano sudstvo.

novobeograđanin

pre 13 godina

Pa Cecu-Arkanovu udovicu ste tužili tek kada se saznalo da optužnica čami u fioci Višeg tužioca u Beogradu.Inače bi tu uhvatila višegodišnju paučinu. Ali hajde konačno uhapsite Keku i njegovu družinu. Zašto ga štitite?

bole.lozac

pre 13 godina

... a, kad ste vi radili pod pritiskom...verujem, vi radite toliko opusteno, da smo i dosli dovde , gde smo...samo lagano. bitno je da naplacujete ko ne upali svetla na kolima, a kad koknu nekog glavonju, il pokradu drzavu, e onda polako,bez pritiska...

niko vam ne veruje

pre 13 godina

Nirnbeški proces je trajao od 20. novembra 20, 1945 do 1. oktobra 1946. Za manje od godinu dana su podigli otužnice i osudili vrh nacističke vlasti i vojske, odgovoran za smrt desetina miliona ljudi, a vi 8 godina skupljate dokaze protiv jedne pevaljke. Kako vas nije sramota?!

1000 ostecenih

pre 13 godina

Kazete niko nije amnestiran od odgovornosti.A mi vas pitamo kako to da jos niko ne odgovara za 43 miliona evra u slucaju i aferi Filmski grad i Stankoma kao nosioca prevare.Da je pravda selektivna dokazuje Zivorad Mihalovic Mustikla i njegov sin koji su nedodirljivi vec 5 godina.Pisali krivicne prijave,predali papire za organizovan kriminal i nista.Evo vam primera gde prepostavljam nemate odgovora kao i ostalom niko u drzavi na ovo pitanje.

sasa jokic

pre 13 godina

Tuzilastvo radi samostalno i onda oslobodi vodju rakovicke grupe za dva ubistva?! Daj bre molim te.......Kad cete da pozovete dr. Vojislava da "svedoci"?

ljubinko

pre 13 godina

Nije nego.Nego gospođo Malović Vi ste trebalo odavno da podnesete ostavku zbog sramne reforme pravosuđa i to kao najodgovorniji.I zato su nam potrebni što hitnije parlamentarni izbori.

Marko V.

pre 13 godina

Osam godina istrage za podizanje optuznice!
Osam godina do pocetka sudjenja.
Osam godina sudjenja i donosenja presude...

Nazivece se Ceca u zdravlju i veselju, zahvaljujuci nasem "reformisanom pravosudju" i nasoj manekenki Malovic.

Miroslav

pre 13 godina

Kada podignete optužnicu protiv najvećih @#$%! koje je Srbija ikada videla Miškovića i Beka i istim oduzmete opljačkanu pokretnu i nepokretnu imovinu i ovaj dvojac pošaljete na zasluženu robiju imaćete neke šanse na sledećim izborima u suprotnom već sada možete da kupite prnje.

MUKNAVI

pre 13 godina

Gle opet ova trzalica..sta bi sa satelitom..pa redom?Brale kada bi nabrajali afere i njihove jalove ishode stigli bi do sledece nedelje..hm..bolje,do pola leta ove godine ..

Mitke

pre 13 godina

O kom sistemu vrednosti i samostalnosti tužilaštva i sudstva mi govorimo kada se donesu oslobadjajuće presude u aferi " Koferče", aferi Janušević i Kolesar, gde tužilaštvo ne sme ni da zucne dok u nekim lakim predmetima odmah izadju na ulicu i javljaju da će pokrenuti postupak za razrešenje sudije. Okom nezavisnom sudstvu mi govorimo kada sama Ministarka i gospodin Homen javno komentarišu nepravosnažne presude iako je to krivično delo pa još i podnose inicijative za razrešenje sudije. Kakva crna nezavisnost tužilaštva kada isto u danu kada se objavljuje presuda podnosi zahtev za izuzeće sudije a suprotno Zakonu o krivičnom postupku.

edo

pre 13 godina

Koliko radi 'samostalno' videli smo u slucaju "Ganic' kada je sud u Londonu optuzio celu drzavu pa i tuzilastvo da se bavi politiziranjem [oko ratnih zlocina], a Srbija bije imala hrabrosti da se zali jer je britanski imao dokaze.
Ili kada je Dik Marti otvoreno optuzio nase tuzilastvo da nasi tuzioci sve politiziraju ili vise se bave sa PR nmego sto rade svoj posao. I ponovo niko nije reagovao ??Uostalom, sve se smirilo.
Tako ce biti i sa Cecom.
Jeli joj oduzet pasos. Izdata mjera zacrane napustanja Srbije?.. A ne zaboravimo " Radi se o 15 pistoljza plus lova

Dušan

pre 13 godina

Alo bre! 8 (Osam) godina! To je: 96 meseci ili 2920 dana!
Ovo je bruka za državu da Vam za jednu običnu ženu visoke škole usmerenog primitivizma i ženu ratnog zločinca, treba ovoliko vremena da je strpate tamo gde joj je i mesto. U Bajbok! Ne znam ni čemu ovoliki publicitet. Od razočaranja meni ne ostaje ništa drugo nego da napišem, ma j****a vas Ceca.

Znate li vi uopšte draga gospodo koliko je 8 (osam) godina? Šta za osam godina može da se uradi? Mogu se završiti 2 fakulteta za to vreme! Može se napraviti hiljade kilometara auto-puta. Može se stići i na Mesec. Ali ne! Većina srpskih političara i dalje sedi u Vladi i balavi na Cecu.

Jednom rečju vi ste totalno nesposobni i o vama može da se snimi jedino crtani film pout Simpsonovih, jer ste jedna obična satira.
Kako je tamo nekoj zemlji Srbiji bilo potrebno "8" godina da u zatvor strpa lopova i naoružanog kriminalca sa velikim grudima.
Smeje vam se ceo svet!

MaloMorgen

pre 13 godina

Odkad je Srbije i srpskog sudstva, uvek je bilo, sporo, neefikasno, korumpirano i ispolitizirano. Da nije tako, svima bi nam vec poodavno bilo bolje. Ovako, nece skoro...

.

ex DS

pre 13 godina

I u ovom postupku ce tuzilastvo biti "samostalno", kao i u slucaju "kofer". Nadam se da ce se uskoro neki od aktuelnih ministara naci iza resetaka.

RS-ovac

pre 13 godina

Mi iz RS se nadamo da ce Ceca biti u stanju da nam ponovo pjeva pred naredne izbore.
Potpuno isto kao kada je prosle godine doletjela u specijalnom avionu vlade Srbije sa Vukom Jeremicem. On govorio, a ona pjevala na promotivnom skupu Dodikovog SNSD.
Nas Mile je svemocan i on ce 'burazerskim kanalima' srediti kod Borisa da Ceca ne dobije vise od godine

Zika-LUSTRACIJA

pre 13 godina

Ajde vec vise , sta cekatesa sa presudom. Krajnje je vreme da ova "nacionalna ikona"- ko li je tako nazva, robija za sve malverzacije, kriminal, kojekakve prebijanja, posedovanje ratnog plena , koje je Arkan oteo po ratistima, a ona paradirala, javno. Bas me zanima presuda, da li cemo i to cudo da vidimo,da se sudi udovici bivseg DB-ovca, prijateljici Dacica, Palme i ostalih raznih "lidera"...

Mashinovodja

pre 13 godina

"Tužilaštvo u slučaju Svetlane Ražnatović radi samostalno i ne podleže nikakvom pritisku pa ni političkom, izjavila je za B92 ministarka pravde Snežana Malović."

I izazvala veliku salvu zdravog smeha!
A kad se smeh stišao, pomislio sam "ih, bre Snežo, kad ništa ne govoriš, izgledaš tako lepo i dostojanstveno. Baš kao da si prava ministarka!"

A što se Cece Nacionale tiče, ovo je (posle 8 godina!!!) tek optužnica, što znači da smo još vrlo, vrlo, vrlo daleko od pravosnažne osude. Neki bolji poznavaoci prava od mene otvaraju opklade da će se ta toliko dugo pripremana optužnica pokazati kao namerno vrlo traljavo i kilavo sročena, samo zato da bi bila lako oborena a Ceca dobila ganc novu nevinost.
Ali šta ja znam, biće da su to trabunjanja onih čuvenih "zlih jezika", a naša Ceca je čista i nevina kao sinoć rođeni anđeo...

Milan Krstić

pre 13 godina

Kada ministarka nema hrabrosti da kaže ko stoji iza tih pritisaka pa šta ostali treba da rade...svakodnevno sam svedok raznih vrsta pritisaka i dogadjanja i znam da bez izmene zakona neče biti bolje...svi koji rade protiv kriminalaca i bahatih ljudi počevši od sitnog kriminala pa na gore gube volju za posao...bio sam svedok kada su u jednom danu puštena 4 osumnjičena lica iz dva krivična dela kradje...istog dana uveče jedno lice je ponovilo delo...svedok sam i zastrašenosti sudija,čuvara,svedoka...svedok sam i da tajna šabeleška policajca bude provaljena i da već sutradan lice o kome je pisano prebacuje policajcu koji je savesno radio svoj posao...pokušavam vam već mesecima da promenim posao jer ću izludeti od tolike količine neljudskosti...

sima

pre 13 godina

Da li je slucajnost da je istog dana kada je objavljeno da je podignuta optuznica protiv Raznatoviceve (Daciceve drugarice ili sta mu je vec), uhapsen i Djivanovic koga vezuju sa Dinkicem? Tesko. A, jos je manje verovatno da tuzilastvo radi samostalno.

mile-pile

pre 13 godina

Ta naročita samostalnost se ogleda u tome, kad vas "pritisnu" ovi iz EU. Inače po vama bi se to "vuklo" bar još onoliko koliko bude ova garnitura na vlasti
Samo da znate: teško je osvojiti vlast-ALI MNOGO JE TEŽE VRŠITI VLAST.

galeks

pre 13 godina

Za uspesnu borbu protiv korupcije je potrebna nova vlast a to svakako ne mozemo bez izbora. Ova vlast je prvo korumpirana a potom i nemoralna da bi cula glas naroda.

sing-sing

pre 13 godina

pa sta se onda ceka hapsite ili i ministar policije radi svoj posao podpuno samostalno
vidim ja kako je krenulo juricete vi nju da joj stavite soli na rep......

Dejana

pre 13 godina

Kad dodje do pravosnazne presude, sami cemo lako prosuditi da li je pritisaka bilo ili ne. Vise me strah koliko godina ce sudjenje trajati i koliko puta cemo cuti: "sudjenje odgodjeno do .... zbog....."

dokon

pre 13 godina

Ko plaća sudstvo?
Jel' to znači da imaju sopstveni račun, pa žive od taksi i kazni koje naplaćuju ?

Kolike su im plate, da bi bili nezavisni?

Da li ta nezavisnost podrazumeva separatnu nagodbu
po ličnom nahođenju tužilaca?

U stvari, od koga ili čega su
u stvari nezavisni ?
Po svoj prilici od ikakve odgovornosti.

Malovićka bi trebalo da prestane da se blamira, a kao
htela bi da bude nekakva važna persona sa autoritetom.

RS-ovac

pre 13 godina

Mi iz RS se nadamo da ce Ceca biti u stanju da nam ponovo pjeva pred naredne izbore.
Potpuno isto kao kada je prosle godine doletjela u specijalnom avionu vlade Srbije sa Vukom Jeremicem. On govorio, a ona pjevala na promotivnom skupu Dodikovog SNSD.
Nas Mile je svemocan i on ce 'burazerskim kanalima' srediti kod Borisa da Ceca ne dobije vise od godine

draganzr

pre 13 godina

pa sto onda ne podnesete nalog za hapsenje? to se bas ne bi svidelo cecinom zemljaku, kao ni drugu palmi.
ne bi me cudilo da ceca lepo zapali za rusiju medju sebi slicnima. to bi bilo i olaksanje za deformisano sudstvo.

niko vam ne veruje

pre 13 godina

Nirnbeški proces je trajao od 20. novembra 20, 1945 do 1. oktobra 1946. Za manje od godinu dana su podigli otužnice i osudili vrh nacističke vlasti i vojske, odgovoran za smrt desetina miliona ljudi, a vi 8 godina skupljate dokaze protiv jedne pevaljke. Kako vas nije sramota?!

novobeograđanin

pre 13 godina

Pa Cecu-Arkanovu udovicu ste tužili tek kada se saznalo da optužnica čami u fioci Višeg tužioca u Beogradu.Inače bi tu uhvatila višegodišnju paučinu. Ali hajde konačno uhapsite Keku i njegovu družinu. Zašto ga štitite?

Marko V.

pre 13 godina

Osam godina istrage za podizanje optuznice!
Osam godina do pocetka sudjenja.
Osam godina sudjenja i donosenja presude...

Nazivece se Ceca u zdravlju i veselju, zahvaljujuci nasem "reformisanom pravosudju" i nasoj manekenki Malovic.

sasa jokic

pre 13 godina

Tuzilastvo radi samostalno i onda oslobodi vodju rakovicke grupe za dva ubistva?! Daj bre molim te.......Kad cete da pozovete dr. Vojislava da "svedoci"?

bole.lozac

pre 13 godina

... a, kad ste vi radili pod pritiskom...verujem, vi radite toliko opusteno, da smo i dosli dovde , gde smo...samo lagano. bitno je da naplacujete ko ne upali svetla na kolima, a kad koknu nekog glavonju, il pokradu drzavu, e onda polako,bez pritiska...

sing-sing

pre 13 godina

pa sta se onda ceka hapsite ili i ministar policije radi svoj posao podpuno samostalno
vidim ja kako je krenulo juricete vi nju da joj stavite soli na rep......

MUKNAVI

pre 13 godina

Gle opet ova trzalica..sta bi sa satelitom..pa redom?Brale kada bi nabrajali afere i njihove jalove ishode stigli bi do sledece nedelje..hm..bolje,do pola leta ove godine ..

ljubinko

pre 13 godina

Nije nego.Nego gospođo Malović Vi ste trebalo odavno da podnesete ostavku zbog sramne reforme pravosuđa i to kao najodgovorniji.I zato su nam potrebni što hitnije parlamentarni izbori.

Dušan

pre 13 godina

Alo bre! 8 (Osam) godina! To je: 96 meseci ili 2920 dana!
Ovo je bruka za državu da Vam za jednu običnu ženu visoke škole usmerenog primitivizma i ženu ratnog zločinca, treba ovoliko vremena da je strpate tamo gde joj je i mesto. U Bajbok! Ne znam ni čemu ovoliki publicitet. Od razočaranja meni ne ostaje ništa drugo nego da napišem, ma j****a vas Ceca.

Znate li vi uopšte draga gospodo koliko je 8 (osam) godina? Šta za osam godina može da se uradi? Mogu se završiti 2 fakulteta za to vreme! Može se napraviti hiljade kilometara auto-puta. Može se stići i na Mesec. Ali ne! Većina srpskih političara i dalje sedi u Vladi i balavi na Cecu.

Jednom rečju vi ste totalno nesposobni i o vama može da se snimi jedino crtani film pout Simpsonovih, jer ste jedna obična satira.
Kako je tamo nekoj zemlji Srbiji bilo potrebno "8" godina da u zatvor strpa lopova i naoružanog kriminalca sa velikim grudima.
Smeje vam se ceo svet!

Petar

pre 13 godina

Čime neko sa 32 godine zasluži da postane ministar pravde? Iskustvom, stručnošču, pameću...ili politikom!? Nezavisna je ko Mirko Cvetković.

Mitke

pre 13 godina

O kom sistemu vrednosti i samostalnosti tužilaštva i sudstva mi govorimo kada se donesu oslobadjajuće presude u aferi " Koferče", aferi Janušević i Kolesar, gde tužilaštvo ne sme ni da zucne dok u nekim lakim predmetima odmah izadju na ulicu i javljaju da će pokrenuti postupak za razrešenje sudije. Okom nezavisnom sudstvu mi govorimo kada sama Ministarka i gospodin Homen javno komentarišu nepravosnažne presude iako je to krivično delo pa još i podnose inicijative za razrešenje sudije. Kakva crna nezavisnost tužilaštva kada isto u danu kada se objavljuje presuda podnosi zahtev za izuzeće sudije a suprotno Zakonu o krivičnom postupku.

Miroslav

pre 13 godina

Kada podignete optužnicu protiv najvećih @#$%! koje je Srbija ikada videla Miškovića i Beka i istim oduzmete opljačkanu pokretnu i nepokretnu imovinu i ovaj dvojac pošaljete na zasluženu robiju imaćete neke šanse na sledećim izborima u suprotnom već sada možete da kupite prnje.

Milan Krstić

pre 13 godina

Kada ministarka nema hrabrosti da kaže ko stoji iza tih pritisaka pa šta ostali treba da rade...svakodnevno sam svedok raznih vrsta pritisaka i dogadjanja i znam da bez izmene zakona neče biti bolje...svi koji rade protiv kriminalaca i bahatih ljudi počevši od sitnog kriminala pa na gore gube volju za posao...bio sam svedok kada su u jednom danu puštena 4 osumnjičena lica iz dva krivična dela kradje...istog dana uveče jedno lice je ponovilo delo...svedok sam i zastrašenosti sudija,čuvara,svedoka...svedok sam i da tajna šabeleška policajca bude provaljena i da već sutradan lice o kome je pisano prebacuje policajcu koji je savesno radio svoj posao...pokušavam vam već mesecima da promenim posao jer ću izludeti od tolike količine neljudskosti...

sima

pre 13 godina

Da li je slucajnost da je istog dana kada je objavljeno da je podignuta optuznica protiv Raznatoviceve (Daciceve drugarice ili sta mu je vec), uhapsen i Djivanovic koga vezuju sa Dinkicem? Tesko. A, jos je manje verovatno da tuzilastvo radi samostalno.

mile-pile

pre 13 godina

Ta naročita samostalnost se ogleda u tome, kad vas "pritisnu" ovi iz EU. Inače po vama bi se to "vuklo" bar još onoliko koliko bude ova garnitura na vlasti
Samo da znate: teško je osvojiti vlast-ALI MNOGO JE TEŽE VRŠITI VLAST.

Zika-LUSTRACIJA

pre 13 godina

Ajde vec vise , sta cekatesa sa presudom. Krajnje je vreme da ova "nacionalna ikona"- ko li je tako nazva, robija za sve malverzacije, kriminal, kojekakve prebijanja, posedovanje ratnog plena , koje je Arkan oteo po ratistima, a ona paradirala, javno. Bas me zanima presuda, da li cemo i to cudo da vidimo,da se sudi udovici bivseg DB-ovca, prijateljici Dacica, Palme i ostalih raznih "lidera"...

MaloMorgen

pre 13 godina

Odkad je Srbije i srpskog sudstva, uvek je bilo, sporo, neefikasno, korumpirano i ispolitizirano. Da nije tako, svima bi nam vec poodavno bilo bolje. Ovako, nece skoro...

.

1000 ostecenih

pre 13 godina

Kazete niko nije amnestiran od odgovornosti.A mi vas pitamo kako to da jos niko ne odgovara za 43 miliona evra u slucaju i aferi Filmski grad i Stankoma kao nosioca prevare.Da je pravda selektivna dokazuje Zivorad Mihalovic Mustikla i njegov sin koji su nedodirljivi vec 5 godina.Pisali krivicne prijave,predali papire za organizovan kriminal i nista.Evo vam primera gde prepostavljam nemate odgovora kao i ostalom niko u drzavi na ovo pitanje.

ocistimo Srbiju

pre 13 godina

a kad ce doci gospodin Branislav Markovic na red? Da Vas podsetim - to je dekan pravnog fakulteta u KG gde su izdavane diplome u zamenu za novac.

P.S. Zaboravio sam da kazem da je pomenuti gospodin otac Jelene Trivan, koja je potpredsednik DS. Verovatno to ne znate posto su im prezimena razlicita tako da opstrukcija procesa nije politicki motivisana.

dovedite nekog strucnog i postenog - ako takvi postoje u vasoj stranci

edo

pre 13 godina

Koliko radi 'samostalno' videli smo u slucaju "Ganic' kada je sud u Londonu optuzio celu drzavu pa i tuzilastvo da se bavi politiziranjem [oko ratnih zlocina], a Srbija bije imala hrabrosti da se zali jer je britanski imao dokaze.
Ili kada je Dik Marti otvoreno optuzio nase tuzilastvo da nasi tuzioci sve politiziraju ili vise se bave sa PR nmego sto rade svoj posao. I ponovo niko nije reagovao ??Uostalom, sve se smirilo.
Tako ce biti i sa Cecom.
Jeli joj oduzet pasos. Izdata mjera zacrane napustanja Srbije?.. A ne zaboravimo " Radi se o 15 pistoljza plus lova

Mashinovodja

pre 13 godina

"Tužilaštvo u slučaju Svetlane Ražnatović radi samostalno i ne podleže nikakvom pritisku pa ni političkom, izjavila je za B92 ministarka pravde Snežana Malović."

I izazvala veliku salvu zdravog smeha!
A kad se smeh stišao, pomislio sam "ih, bre Snežo, kad ništa ne govoriš, izgledaš tako lepo i dostojanstveno. Baš kao da si prava ministarka!"

A što se Cece Nacionale tiče, ovo je (posle 8 godina!!!) tek optužnica, što znači da smo još vrlo, vrlo, vrlo daleko od pravosnažne osude. Neki bolji poznavaoci prava od mene otvaraju opklade da će se ta toliko dugo pripremana optužnica pokazati kao namerno vrlo traljavo i kilavo sročena, samo zato da bi bila lako oborena a Ceca dobila ganc novu nevinost.
Ali šta ja znam, biće da su to trabunjanja onih čuvenih "zlih jezika", a naša Ceca je čista i nevina kao sinoć rođeni anđeo...

Nishlija

pre 13 godina

Gospodjo Malovic vi niste samo NESPOSOBNI vec ste i veliki DEMAGOG! Podnesite OSTAVKU pre nego sto dobijete OTKAZ. PRAVOSUDjE SRBIJE je bruka za EVROPSKE VREDNOSTI!

Petar

pre 13 godina

Kada budete uhapsili i kaznili dve hiljade funkcionera koji se nalaze na blizu pet hiljada funkcija (u sukobu interesa), možda vam i poverujem. Kada budete razrešili Sonju Brkić kao nedostojnu da bude sudija zbog RIK-a poverovaću vam. Kada budete uhapsili nekoga za sto hiljada evra koje su sa neba pale kod viceguvernera u stan, poverovaću vam. Kada budete uhapsili pola vaše partije, kao i drugih, koji su čerupali Kolubaru, Sartid, pa one što su poklanjali zemljišta i prodavali firme u bescenje, ja ću vam verovati. Kada budete uhapsili Žiku Muštiklu zbog utaje poreza (stoji krivična prijava u fioci krčka se), ja ću vam verovati. Kada se budete sklonili tražeći oprost zbog nakaradne reforme sudstva, ja ću vam sve poverovati. Ovako, sklonite se, muka nam je od vas.

Dejana

pre 13 godina

Kad dodje do pravosnazne presude, sami cemo lako prosuditi da li je pritisaka bilo ili ne. Vise me strah koliko godina ce sudjenje trajati i koliko puta cemo cuti: "sudjenje odgodjeno do .... zbog....."

galeks

pre 13 godina

Za uspesnu borbu protiv korupcije je potrebna nova vlast a to svakako ne mozemo bez izbora. Ova vlast je prvo korumpirana a potom i nemoralna da bi cula glas naroda.

ex DS

pre 13 godina

I u ovom postupku ce tuzilastvo biti "samostalno", kao i u slucaju "kofer". Nadam se da ce se uskoro neki od aktuelnih ministara naci iza resetaka.

dokon

pre 13 godina

Ko plaća sudstvo?
Jel' to znači da imaju sopstveni račun, pa žive od taksi i kazni koje naplaćuju ?

Kolike su im plate, da bi bili nezavisni?

Da li ta nezavisnost podrazumeva separatnu nagodbu
po ličnom nahođenju tužilaca?

U stvari, od koga ili čega su
u stvari nezavisni ?
Po svoj prilici od ikakve odgovornosti.

Malovićka bi trebalo da prestane da se blamira, a kao
htela bi da bude nekakva važna persona sa autoritetom.