Banke tragaju za novcem Gadafija

Na tajnim računima Moamera Gadafija i njegovih saradnika do sada pronađeno 1,2 milijarde evra. Austrijska banka nastavlja potragu za novcem libijskog lidera.

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

08:50

Default images

Austrijske banke počele su da rade na pronalaženju tajnih računa libijskog vođe i njegovih saradnika na osnovu odluke EU o zamrzavanju imovine Gadafiju.

Jedan neimenovani bankar je bečkom dnevniku "Viner cajtung" rekao da je, nakon uvođenja sankcija libijskom režimu, na računima austrijskih banaka nađeno 1, 2 milijarde evra i da se radi o sredstvima 26 osoba.

Procenjuje se, međutim, da je to samo početak, jer još nema uvida u to koju sve imovinu poseduje Gadafi i njegovi najbliži sardnici, niti u kojim sve fondovima imaju učešće.

Zato će Narodnoj banci Austrije, koja je zadužena da pronađe svu imovinu osoba pod sankcijama, za utvrđivanje pravog stanja trebati pomoć policije i državnog tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: