Tadić razgovarao sa Aidom Ćorović

Predsednik Tadić sa Aidom Ćorović dogovorio da kriza u Sandžaku bude što pre prevaziđena kroz formiranje Bošnjačkog nacionalnog saveta.

Izvor: B92

Subota, 19.02.2011.

10:11

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je sa direktorkom Nevladine organizacije Urban in iz Novog Pazara Aidom Ćorović, koja je poslednjih dana na meti muftije Muamera Zukorlića.

Aida Ćorović za B92 navodi da je dogovoreno da kriza u Sandžaku bude što pre prevaziđena i to kroz formiranje Bošnjačkog nacionalnog saveta.

“Ja sam više nego zadovoljna, jer je taj razgovor bio i dug i sadržajan. I ono što je za mene najvažnije jeste da smo se i predsednik i ja složili u jednom, a to je da se kriza u Sandžaku prevaziđe, da Bošnjaci dobiju što pre nacionalni savet na najbezbolniji, najbolji način“, kaže Aida Ćorović.

“Da dobiju kvalitetan nacionalni savet i da se prosto napravi jedna dugoročna strategija za Sandžak na takav način da i Bošnjaci, i Srbi, a i svi drugi koji žive u tom regionu, prosto budu zadovoljni i da ta saradnja sa državom bude i bolja i kvalitetnija i tešnja na obostrano zadovoljstvo“, navodi ona.

Prethodno, u četvrtak, predsednik Srbije je osudio šovinističke ispade i verbalne napade na Aidu Ćorović i ujedno osudio napade i pretnje upućene autorima “Insajdera” B92.

Tadić je u pisanoj izjavi naveo da će država stati na put svakom ko preti i pokušava da ugrožava bezbednost građana Srbije.

Na stavove Muamera Zukorlića reagovao je i zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić.

On smatra da izjave muftije Zukorlića o egipatskom scenariju u Srbiji treba ozbiljno shvatiti, iako lično smatra da one nemaju neku jačinu i da su samo pokušaj "opstajanja u brodu koji tone".

“Ne treba zalivati korov. Svojevremeno su mnogi političari svojim odlascima i svojim željama u predizbornim kampanjama, od jednoga hodže, imama, napravili političku ličnost koja sada ovako deluje već duže vremena“, podseća Jusufspahić.

“Ovde je sad odgovornost na političarima. Političarima koji se nalaze, čija je baza Sandžak, odnosno sandžački gradovi, poput Novog Pazara i ostalih gradova, koji se nalaze u Vladi, koji imaju svoje stranke. Njihovo delovanje je u ovom slučaju presudno“, smatra on.

Obraćajući se u sredu vernicima u sportskoj hali u Novom Pazaru povodom godišnjice rođenja proroka Muhameda, Zukorlić je vlastima u Beogradu poručio da "uzmu lekcije iz Egipta i Tunisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: