Sreda, 01.12.2010.

00:32

Fiksne cene taksija do aerodroma

Od danas počinje primena fiksnih cena za vožnju taksijem sa aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. U zavisnosti od destinacije cene od 1.500 do 7.000 dinara.

Izvor: Beta

Default images

Najjeftinija će biti vožnja do užeg centra i delova Novog Beograda i iznosiće 1.500 dinara, a najskuplji prevoz od aerodroma biće do Mladenovca, 7.000 dinara.

Kako je rečeno u Beogradskom taksiju postoji pet zona - prva je 1.500 dinara, druga 2.000, treća 3.000, četvrta 4.500 i peta 7.000 dinara.

Član Gradskog veća Beograda zadužen za saobraćaj Dejan Mali rekao je da će novi sistem naplate taksi prevoza od aerodroma uvesti red u tu oblast.

"Nije poenta u ceni. Naš prioritet je da stvorimo izvesnost kod građana kada sednu u taksi na aerodromu", rekao je Mali na pitanje da li će novim sistemom naplate taksi prevoza od aerodroma građani plaćati više nego ranije.

Mali je rekao da će cene taksi prevoza sa aerodroma biti iste radnim danima, za vreme praznika i nedeljom, kao i posle 22 sata i da neće biti dodatne naplate prtljaga.

"Da li bi neko prošao jefitinije da se vozi po taksimetru možda i bi. Ogroman broj ljudi koji dolazi u Beogradu će imati izvesnost", rekao je Mali.

Mali je rekao da će na dolazni terminal na aerodromu Beograd, gde taksisti čekaju putnike, moći da dođu samo oni taksi prevoznici koji imaju dozvole za to.

Radnici Direkcije za javni prevoz će putnicima na aerodromu izdavati vaučere za svih pet zona koje pokriva grad Beograd sa fiksnom cenom prevoza, rekao je Mali govoreći o početku novog sistema naplate taksi prevoza sa aerodroma.

"Delićemo upustva u carinskoj zoni na aerodromu na šest jezika u kojima je objašnjena procedura u slučaju da taksista naplati putniku više od fiksne cene", rekao je Mali govoreći o eventualnim žalbama putnika na rad taksista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: