Đelić: Spremno 85 % odgovora

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio da je spremno 85 odsto odgovora na Uputnik EU i da očekuje da Srbija krajem 2011. započne pristupne pregovore.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2010.

14:11

Default images

"Trenutno sva ministarstva, ogranci države i regulatorna tela pripremaju odgovore na Upitnik, koji će biti veoma kvalitetni", rekao je on u Skupštini Beograda.

Đelić je istakao da će posle dostavljanja odgovora na uputnik EU biti i dodatnih pitanja, kao i da će tehničke misije na terenu proveravati da li ono što je navedeno odgovara činjenicama i realnom stanju.

"Prošla godina je bila godina vizne liberalizacije, a 2010. će biti godina u kojoj je Srbija pokrenula ono što će krajem 2011. biti veliki sledeći krupni korak ka EU, a to je dobijanje statusa kandidata i početak pregovora za ulazak u EU", rekao je potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije.

Podsetimo, evropski komesar za prošrenje Štefan File uručio je 24. novembra premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću Upitnik na osnovu kojeg EU treba da oceni spremnost Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU. Upitnik sadrži 2.483 pitanja koja su razvrstana u 33 poglavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: