Poslednje pripreme za Sabor trubača

Za manje od 7 dana, u Guči će biti otvoren Sabor trubača, manifestacija koja okuplja najbolje trubačke orkestre iz Srbije, a poslednjih godina i inostranstva.

Izvor: B92

Subota, 07.08.2010.

16:16

Default images

Od ove godine kreće i takmičenje za prvu trubu sveta, pa će se tako za ovu nagradu nadmetati i strani orkestri.

U Guči su u toku pripreme za do sada najduži, desetodnevni Sabor, na kome se očekuje milion posetilaca, a ugostitelji kažu da će cene biti na prošlogodišnjem nivou.

Iako su pobedili na predtakmičenju orkestara Zapadne Srbije za Guču, najbolji omladinski orkestar Mija Bondžulića iz Lunovog sela kod Užica, ovih dana i dalje uvežbava nastup za najvažnije trubačko takmičenje. Šef orkestra kaže da im je cij da osvoje prvo mesto u Srbiji.

"Pa dobija se posao, steknu se neke nove mušterije i tako. Malo bolju cenu ima orkestar“, kaže šef orkestra Mijo Bondžulić.

Organizacioni odbor pedesetog Sabora trubača ovih dana je praktično u mobilnom stanju, kaže predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović.

On očekuje milion posetilaca iz celog sveta i kaže da je Guča sa svojih dve hiljade žitelja spremna za toliki broj gostiju.

"Ovo je značajan jubilej, zbog toga što slavimo pola veka naše srpske trube, sa jedne strane i sa druge strane, ovo je početak razvoja nove etape ove manifestacije, kada ulazimo u njenu internacionalizaciju, jer ove godine počinjemo i zvanično takmičenje za prvu trubu sveta. Učestvovaće 15 orkestara, od čega 13 predstavnika, 13 zemalja u zvaničnoj konkurenciji, sa tri kontinenta" , navodi Jolović.

U programu Sabora učestvovaće preko 2000 izvođača. Pojedini ugostitelji planiraju i sopstveni koncertni program, koji počinje i dva dana pre zvaničnog otvaranja Sabora u Guči.

"Santos Brothers Band, Kal, pa onda idemo Dejan Petrović sa Big Bendom, Dejan Lazarević i još mnogo gostiju, Srđan Azirović “, kaže ugostitelj Slobodan Đorđević.

Za jubilarni 50-ti Sabor neće biti naplaćivane ulaznice, dok će parking karta koja košta 1000 dinara, važiti za sve dane ove manifestacije. Ugostitelji su najavili prošlogodišnje cene, a one su prilagođene svačijem džepu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: