Veliko Gradište: Potraga za dečakom

Đorđu Andrejiću, 13-godišnjaku iz Majlovca kod Velikog Gradišta, izgubio se svaki trag 22. jula. Policija i meštani intenzivno tragaju za dečakom.

Izvor: B92

Nedelja, 25.07.2010.

21:54

Default images

On je istog dana sa majkom Marinom otišao na njivu, odakle je krenuo sam od njive do svoje kuće, ali ga od tada niko više nije video.

Tek u subotu, 24. jula, oko 10 sati ujutru, njegova majka Marina je nazvala porodicu preko mobilnog telefona, za koji je rekla da ga je pozajmila od nepoznate žene koju je srela na poljskom putu u ataru susednog sela Kurjače.

Porodici je tada rekla da se povredila motikom tokom branja boranije, usled čega se otežano kretala. Zbog toga je svog sina poslala da se sam vrati u selo, jer dobro poznaje put od njive do njihove kuće.

Posle tog razgovora, jedan od meštana Kurjača dovezao je Marinu do njene kuće u Majilovcu, ali dečak još nije stigao. Prema pričama komšija, ona je imala povrede u vidu ogrebotina i modrica po licu i telu, kao i povredu na nozi, za koju je rekla da ju je zadobila još 22. jula. Policija je odmah započela potragu za dečakom, zajedno sa članovima lovačkih udruženja i mnogobrojnim meštanima Majilovca i susednih naselja Biskuplje, Đurakovo i Kurjače.

"Ekipe za potragu intenzivno i detaljno pretražuju ceo teren oko Majilovca. Iako se radi o teže pristupačnom terenu, koji obiluje šumama i uvalama, potraga neće prestati sve dok se dečak ne pronađe", rekli su u policijskoj stanici u Velikom Gradištu.

Prema nezvaničnim saznanjima, uporedo sa ovom potragom, policija je saslušala dečakovu majku i oca, Dejana Andrejića, kako bi se pojasnile sve okolnosti njegovog nestanka.

"Nadamo se da je Đorđe samo zalutao i da će uskoro biti pronađen. Uzdamo se u to da je on izdržljiv i da u našoj okolini nema divljih zveri koje bi mu naudile. Međutim, neshvatljivo nam je da odrastao dečak, koji je nedavno završio sedmi razred, može tek tako da zaluta u okolini svog sela koju dobro poznaje, kao i većina njegovih vršnjaka. Ipak, pošto u potrazi učestvuje veliki broj ljudi, nadamo se najboljem ishodu", rekli su neki od meštana Majilovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: