Lepa Brena tuži Brčko

Pevačica Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, tužila je Distrikt Brčko zbog toga što joj je oduzeto pravo gradnje.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2010.

11:00

Default images

Poznata pevačica traži odštetu od 100.000 evra, a pred lokalnim pravosuđem u toku je glavna rasprava.

Prema "Dnevnom avazu", koji je došao u posed dokumenta iz pravobranilaštva u Brčkom u kojem su navedene informacije o tužbama pravnih i fizičkih osoba protiv Distrikta, Lepa Brena je tužbu podnela 14. oktobra 2009.

Na spisku lica koja su tužila Distrikt Brčko, a čija vrednost pojedinačnog spora je veća od 25.000 evra, nalaze se 62 pravne i fizičke osobe, a ukupna potraživanja iznose neverovatnih 75 miliona evra.

Distrikt su tužili i Dragomir Jurošević i Raco Simić, koji traže odštetu od 75.000 i 383.000 evra na ime naknade štete zbog neosnovanog hapšenja, jer su bili pritvoreni zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Brčkom, što im nije dokazano.

"Dnevnom avazu" je nekoliko visokih funkcionera vlade Distrikta Brčko nezvanično potvrdilo da bi, zbog velikog broja tužbi sa odštetnim zahtevima koji se nezvanično procenjuju na oko 150 miliona evra, ta lokalna zajednica mogla bankrotirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: