Na severu Kosova mirno

Šef misije Euleksa Iv de Kermabon izjavio je po povratku sa zasedanja Saveta bezbednosti o Kosovu da je na severu Kosova sada mirno.

Izvor: B92

Petak, 09.07.2010.

19:41

Default images

On kaže da je važno da se svi uzdrže bilo kakvih aktivnosti koje bi se mogle smatrati provokacijom.

"Euleks, u saradnji sa policijom, vrlo je odlučan u nalaženju i izvođenju pred lice pravde počinoca ili počinilaca tragičnog i fatalnog incidenta koji se dogodio 2. jula, kao i otvaranja vatre 5. jula", rekao je de Kermabon.

Šef Euleksa je naglasio da nije bilo nikakvog sporazuma oko razmeštanja specijalnih policijskih jedinica u toj oblasti, i da Euleks nastavlja da sarađuje sa svim stranama radi formiranja i obučavanja multietničke specijalne policijske jedinice.

"Važno je da se sve uključene strane uzdrže bilo kakvih aktivnosti koje bi potencijalno mogle biti smatrane kao provokacije", rekao je De Kermabon.

On je ponovio da je hitno potrebno obnoviti punu funkcionalnost Okružnog suda u Mitrovici i da je najboji način saradnja sa svim relevantnim stranama.

"Nisam spreman da dam određen datum kada će se to dogoditi, ali pozivam sve uključene strane da rade u smeru nalaženja pragmatičnih rešenja što je pre moguće", rekao je de Kermabon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: