Slobodan Milosavljević na Kubi

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević otputovao je u trodnevnu radnu posetu Republici Kubi.

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2010.

10:55

Default images

Ministar će u okviru posete predsedavati jedanaestim zasedanjem Mešovite komisije za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Kube, koje se održava od 7. do 9. jula u Havani.

U saopštenju Ministarstva najavljeno je da će Milosavljević i kubanski ministar spoljne trgovine i stranih ulaganja Rodrigo Malmierka Diaz potpisati zajednički dokument sa zasedanja Mešovite komisije.

Cilj zasedanja Mešovite komisije je detaljna analiza bilateralnih ekonomskih odnosa i mogućnosti unapređenja saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Delagacija Srbije će pokrenuti razmatranje pitanja nenaplaćenih potraživanja poverilaca iz Srbije od kubanskih dužnika, što je zahtev srpskih preduzeća-poverilaca.

Prema poslednjim raspoloživim podacima, ukupna nenaplaćena potraživanja poverilaca iz Srbije od kubanskih dužnika po kreditnim izvoznim poslovima u okviru civilnog sektora iznose 86.442.477 USD bez pripadajućih kamata.

Članovi zvanične delegacije Srbije sastaće se sa predsednikom Centralne banke Kube Ernestom Medina Viljameiranom, kao i sa ministrom ekonomije i baznog planiranja Marinom Albertom Munljom Horheom.

Takođe su predviđeni susreti i sa ministrima zdravstva Hoseom Ramonom Balagerom Kabrerom, bazne industrije Jadirom Garsijom Verom, građevinarstva Fidelom Fernandom Figeroom de la Pasom, poljoprivrede Gustavom Rodrigesom Roljedom i visokog obrazovanja Migelom Diasom Kanelom Bermudesom.

U delegaciji Srbije su i pomoćnik ministra finansija Zoran Ćirović, pomoćnik ministra za nauku Viktor Nedović, pomoćnik ministra prosvete Slobodan Jauković, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Dušan Mrakić, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin i savetnik JUBMES banke Lola Stamenković.

U radu delegacije učestvovaće i predstavnici firmi i instituta koji već sarađuju sa kubanskim partnerima ili imaju interes da nastupe na ovom tržištu, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: