U Strazburu o razrešenim sudijama?

Neizabranim sudijama i tužiocima 30. juna prestaje radni odnos. Društvo sudija priprema predstavku za sud u Strazburu.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2010.

15:28

Default images

Ustavni sud je od 1 500 žalbi do sada rešio samo jednu, a sledeću sednicu je zakazao za 1. jul.

U slučaju da se situacija ne reši, građani Srbije će patiti ali i nažalost platiti, izjavila je Dragana Boljević, presednica Društva sudija Srbije.

Dragana Boljević je naglasila da uprkos svim naporima da se situacija prevaziđe i bez i obzira na evropske standarde i preporuke međunarodnih stručnjaka do sada nije postignut nikakav rezultat.

Kako je najavila, Društvo sudija Srbije tražiće prijem kod predsednice ustavnog suda kao i predsednika Srbije.

A ukoliko ne bude konstatovano da sudijama nije prestala sudijska funkcija, odnosno donet zakonski ili podzakonski akt kojim im se produžava materijalno, socijalno i zdrasvtveno obezbeđenje, sledeće nedelje počeće sa radom na modelu predstavke za sud u Strazburu.

“Ja se i sada izvinjavam građanima Srbije u ime svih onih institucija zbog kojih mi sada pričamo o ovom problemu i zbog kojih će građani Srbije patiti ako se nešto ne bude rešilo, i platiti”, rekla je Boljevićeva.

“Trudili smo se da napadamo problem a ne ljude, trudili smo se da ukažemo da je stvar sistemski loše urađena i da sistemski nikada nije ni mogla da da dobre rezultate. Trudili smo se da im damo vremena dovoljno se dogovore, da nađu izlaz i da koliko toliko čistog obraza iz ovoga izađu, ali izgleda da nisu imali dovoljno sluha”, ocenila je predsednica Društva sudija Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: