Četvrtak, 24.06.2010.

10:52

Smena vlasti u Velikom Gradištu

DS je izgubio vlast u Velikom Gradištu, nakon što su odbornici SPS-a i G17 plus podržali izbor kandidata opozicije za predsednika te opštine.

Izvor: B92

Default images

Novu većinu sa 19 od 31 odbornika čine predstavnici SRS-a, grupe građana Za selo i grad, Npve Srbije, SPS i G17 plus.

Odbornik G17 plus Živoslav Živković kaže da je osnovni razlog za formiranje nove većine bilo nezadovoljstvo radom lokalne samouprave.

"Za ove dve godine se, nažalost, niša nije uradilo. Jeste, nama su iz DS-a rekli da možda ne bi bilo dobro da budemo sa radikalima, međutim, oni su svesni da se ovde nije mnogo uradilo i da je ovo u interesu građana koji su nas birali", kaže on.

Kriza u funkcionisanju opštine traje od početka godine. U više navrata do sada, opozicija i deo odbornika vladajućih stranaka zahtevali su od predsednika opštine Živoslava Lazića iz DS-a da raskine štetan ugovor koji je zaključio sa jednim privatnim konzorcijumom za iznošenje i deponovanje smeća.

Lazić je ºa mesta predsednika opštine smenjen krajem maja, na osnovu dogovora između DS-a i SPS-a, i premešten u Nacionalnu agenciju za regionalni razvoj.

Iako su se sporazumom rukovodstva stranaka u Velikom Gradištu obavezala da neće vodoti razgovore o bilo kakvim drugim koalcijima, odbornika SPS-a Ljubiša Aleksić kaže da je osećao dužnost da glasa za promene.

"Nije važno iz koje partije dolazim i da ne shvati moja partija da sam je izdao, ne, ja samo samo stajao na strani naroda, kako bi opština moglada normalno da funkcioniše”, kaže on.

Novi predsednik opštine Dragan Milić očekuje da će koalcija ipored velikog brohja stranaka funkcionisati bez većih probleme.

"Te ljude ne spaja politika već posao koji ih čeka. Mi smo zacrtali šta ćemo da uradimo i ako budemo realizovali taj naš program, neće biti postavljanja političkih pitanja”, kaže on.

Skupština je za predsednika opštine izabrala Dragana Milića iz grupe građana Za selo i grad, za zamenicu Branku Šulović iz Nove Srbije, za predsednika parlamenta Nedeljka Todorovića iz SRS-a a izabrano je onovo gradsko veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: