Prijava protiv Beka zbog Luke?

Prvoosumnjičeni u prijavi koju je Savet za borbu protiv korupcije podneo zbog nezakonite privatizacije Luke Beograd je biznismen Milan Beko, saznaje "Politika".

Izvor: B92

Subota, 05.06.2010.

00:17

Default images

Prema istim saznanjima, Savet je između ostalih podneo krivičnu prijavu i protiv Predraga Bubala, bivšeg ministra privrede u vladi Vojislava Koštunice.

Među 17 osumnjičenih su i Aleksandar Gračanac, direktor Akcijskog fonda, Milko Štimac, predsednik Komisije za hartije od vrednosti, i Miodrag Đorđević, bivši direktor Agencije za privatizaciju.

Na ovom spisku su i Mirko Vasiljević, dekan i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, i Danijel Cvijetićanin, profesor Univerziteta Singidunum, koji su bili u Upravi Luke Beograd. Prema saznanjima lista, biznismen Miroslav Mišković, vlasnik "Delta holdinga", nije na krivičnoj prijavi.

Podsetimo, Savet za borbu protiv korupcije podneo je prekjuče krivičnu prijavu protiv 17 osoba, zbog sumnje da su tokom 2005. godine u nezakonitom postupku preuzimanja akcija Luke Beograd državi naneli štetu od najmanje 21 milion dinara.

Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, nije juče htela da otkrije imena osoba protiv kojih je podneta krivična prijava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: