Koridor 10: Tender za deo autoputa

Preduzeće Koridor 10 objavilo je tender za izgradnju dve deonice autoputa od Pirota do Dimitrovgrada, na Panevropskom koridoru 10 kroz Srbiju.

Izvor: B92

Utorak, 18.05.2010.

16:59

Default images

Kako se navodi u oglasu, ponude za izgradnju šest kilometara autoputa od Pirota do Sukova i 8,3 kilometra od Sukova do Dimitrovgrada mogu se dostavljati do 20. jula.

Rok za izgradnju deonica je 18 meseci, a ugovor će biti dodeljen ponuđaču koji ponudi suštinski odboravajuću ponudu sa najnižom cenom.

Uslov je da ponuđač ima minimalan prosečni godišnji prihod u poslednje tri godine od 25 miliona evra za prvu deonicu, odnosno 35 miliona evra za drugu deonicu, kao i da dokaže da raspolaže odogovarajućim finansijskim sredstvima, navodi se u oglasu.

Neophodne su i bankarske garancije od po 700.000 evra za svaku deonicu.

Kako se navodi, izgradnja dve deonice ukupne dužine 14,3 kilometra, na kojima će biti jedan tunel, finansiraće se iz kredita Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB).

Postupak nabavke biće sproveden u skladu sa ICB procedurom (international competitive biđing), a prema procedurama Svetske banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: