Oružani incident na granici

U blizini mesta Blace na granici Makedonije prema Kosovu u noći između srede i četvrtka došlo do razmene vatre između policije i za sada neidentifikovane grupe.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

20:39

Default images

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski rekaoje za agenciju Beta da se incident dogodio kada su pripadnici makedonske policije pokušali da zaplene veću količinu oružja koje je iz bilo uskladišteno u blizini prelaza Blace, kao i da je među oružjem bio i plastični eksploziv kao i upaljači, što je standardna teroristička oprema.

Grupa koja je najverovatnije brojala 12 članova i imala sklonište u gudurama planine Skopska Crna Gora, u posebne vreće uskladištila je i veći broj mobilnih telefona koji se koriste za aktiviranje eksploziva pri terorističkim napadima.

"Čim je na vatru uzvraćeno, napadači su se razbežali. Nije isključeno da su se sklonili na Kosovo.", kaže Kotevski.

Posle razmene vatre, policija je zaplenila veću količinu oružja, između ostalog ručne minobacače, bombe i automatske puške.

U incidentu nije povređen niko od policajaca, ali postoje naznake da među ljudima pobeglim na Kosovo ima povređenih, rečeno je u makedonskoj policiji.

Makedonska policija za sada nije objavila druge informacije o tom sukobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: