Indijac nije jeo ni pio 70 godina

Indijski vojni lekari posmatraju 82-godišnjeg starca koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio punih 70 godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

10:42

Default images

Asketa Prahlad Džani, koji tvrdi da je preživeo bez hrane i vode više od sedam decenija nalazi se u izolaciji, u vojnoj bolnici u Ahmedabadu, u indijskoj državi Gudžarat, gde lekari rade testove i pretrage u pokušaju da ustanove kako je moguće da neko tako dugo živi bez hrane i vode.

Oni se nadaju se da će im ti testovi pomoći da otkriju način preživljavanja u slučaju prirodnih katastrofa, prilikom izlaganja ekstremnom stresu ili tokom svemirskih ekspedicija.

Starac je proveo dosad šest dana bez hrane i vode pod strogom kontrolom lekara koji kažu da njegovo telo ne pokazuje nikakve znake životne ugroženosti.

Oni nameravaju da skeniraju Prahlada, pregledaju njegov mozak i srce i obave analize njegove krvi.

Neobični asketa tvrdi da svoju snagu dobija putem meditacije i da ga je Bog blagoslovio kada je imao osam godina. Od tada više nije morao da jede niti pije.

Prvi rezultati pretraga biće poznati za dva meseca.

Bolnica u koju je Prahlad smešten nalazi se pri indijskoj Organizaciji za razvoj istraživanja na polju odbrane, čiji su naučnici angažovani na usavršavanju bespilotnih letilica, interkontinentalnih balističkih raketa i novih vrsta bombi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: