Četvrtak, 29.04.2010.

10:42

Indijac nije jeo ni pio 70 godina

Indijski vojni lekari posmatraju 82-godišnjeg starca koji tvrdi da nije ništa jeo niti pio punih 70 godina.

Izvor: Tanjug

Indijac nije jeo ni pio 70 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Amar

pre 13 godina

San svakog politicara xD

Narod koji ne jede niti pije, samim tim, manje para im treba, sto im manje para treba, vise politicari za sebe mogu uzimati... Nista, kad skontaju sta i kako, otvorice kurs za penzionere, i onda im i penzije ukinuti...

you may say i'm a dreamer

pre 14 godina

Zar ne znate da je sve moguce? Evo, recimo, ja vec dve godine ne gledam TV i jos sam ziv:))
Pre 500 godina Leonardo je pravio nacrte onoga sto je tek nekoliko vekova kasnije postalo realnost. Ne vidim nista neobicno u tome da neko zivi bez hrane i vode 70 godina. Racunajte s tim da sve sto vam padne na pamet moze biti i ostvareno - mozda ne bas odmah ali zato za jedno 100-200, hiljadu ili dve, godina... Sto da ne? A ni sam da Vinci nije prvi koji je mastao o npr letenju.
Sve je moguce, ako ne sada, jednom ce biti, ako ne ovde, negde ce biti. I to, verujte, nema nikakve veze sa politicarima:) Demokratija 2000 godina tapka u mestu, medicina je usavrsila samo instrumente (hardware) a rupe zjape na sve strane - sto je najgore, cesto upadamo u iste.

Ljubomir Đokić

pre 14 godina

Ako naša Vlada "skonta" kako možemo da živimo a da ne jedemo i ne pijemo, rešiće sve svoje problemo. To bi značilo da bi svi imali dovoljno novca za hranu i piće :), i svim socijalno ugroženima bi moglo da se pomogne.
Međutim, zamislite da izbacite sve aktivnosti i razmišljanja vezana za hranu i piće. Kakav bi to svet bio?

Dalibor Lanik

pre 14 godina

Crkoh od smejanja! Ovde su komentari zanimljiviji od vesti!!! Eto kako jedna vest moze razlicito da se shvati u zavisnosti od drzave... npr. nemci ili ameri nikada ne bi imali ovakve komentare... ;-) ;-) ;-)

cat

pre 14 godina

nije jeo ni pio 70 godina - a sta je radio? mislim, da li samo sedi meditira i fotosintezira ili ono, ustane, proseta, poprica s ljudima.. ?

Steva

pre 14 godina

... Dakle, ako ne jede, onda ne ide ni u WC. Znači da mu ne treba kanalizacija. A ne treba mu ni voda. Ako po ceo dan meditira ne treba mu ni struja, a nigde ne ide pa mu ne trba ni javni gradski prevoz.

Idealan stanovnik Beograda koga bi svaki gradonačelnik Đilas poželeo...

rale

pre 14 godina

možda je čovek rešio da izvrši samoubistvo prelaskom u meditirajuću mumiju, postoji ne izmišljam, a ovo mu dođe kao metoda da postigne to.6 dana bez hrane i vode je već impozantno,ja ne mogu ni po dana.

Miro

pre 14 godina

Istina je ljudi, ovo je moguce!!! Ja od ponedeljka ne jedem i ne pijem i ne idem na klozet i sve cini mi se bolje izgledam. Ako izdrim do jula, onda sam na konju posto mi tada istice pripravnicki! Zivelo perpetuum mobile i mi sa njime!

Милован Миловановић

pre 14 godina

Нема шансе! Ово једноставно са научне стране није могуће, јер је и само људско тело састављено већим делом од воде. Ради се о покушају скретања медијске пажње.

Samir

pre 14 godina

Alo. Sva ziva bica dobijaju energiju iz molekula ATP koji se sintetise iz secera, tj. hrane. Ovo je isto kao da nego tvrdi da su mu kola isla 70 godina bez benzina. Da bi se utvrdilo da li je ovo tacno ne treba vise od par sati. Naime, cak iako ne bi trosio nikakvu energiju (besmisleno imajuci u vidu da nam je temperatura tela daleko iznad temperature okoline), covek kroz znoj gubi minimum 0.1 kg dnevno, cak i kada nema nikakvih aktivnosti. Drugim recima, za 700 dana (dve godine) izgubi minimum 70 kg. Znaci posle dve godine covek "ispari" ako ne unosi tecnost.

Damir

pre 14 godina

Ovi nasi sa vlasti su verovatno prestravljeni od kada su ovo procitali. Srbin stedi na svemu: umesto normalne kubikaze -> mala kubikaza; umesto benzina -> plin; umesto normalnih guma -> celave gume; umesto struje i centralnog -> ugalj i drva...itd itd... Ostala je jos samo jedna stvar na kojoj se normalno moze naplacivati porez, za njihovo sirenje, a to je hrana. Ako Srbin pocne i na hrani da stedi, onda ce to zaista biti njihov kraj...a i dokaz da se 2012. zaista blizi.

Cika

pre 14 godina

Nema od njega nista cim su ga doktori dohvatili, pogotovo vojni. Sad ce mu davati hranu i vodu da vide kako to deluje i kraj price. Ili ce izmisliti da nije tacno, proglasiti vojnom tajnom i sve ce se zaboraviti...

milan-bgd

pre 14 godina

Pravilnim, redovnim i DUGOTRAJNIM upraznjavanjem yoge svaka cuda su moguca, nauci (za sada) neobjasnjiva. Ne verujem da se za kratko vreme neko moze obuciti da leti do Jupitera, recimo, u stanju yoga-vegetacije, ili da se moze napraviti neki ubrzani kurs prezivljavanja za vojne specijalce ili stanovnike trusnih podrucja. Yoga je duhovno postignuce i nije carobni napitak koji se popije da se steknu natprirodne moci. Cudi me da indijski naucnici pokazuju potpuno zapadni pristup onome sto kod njih cveta hiljadama godina.

Icić Nebojša

pre 14 godina

Ako je ovo istina pobrkaće lončiće nauke uopšte. Prema nekim saznanjima ljudsko telo može da koristi azot i vodenu paru iz vazduha za sintezu nekih amino kiselina, ali potrebno je još toliko različitih hemijskih elemenata za održavanje ćelija. Pretvaranje neke energije u teže atome je kreacija elementarnih čestica bez presedana. Mogu samo da verujem ili ne verujem; kao fizičar ne verujem u ovu priču.

zbunjen

pre 14 godina

Zar ovog coveka nisu testirali pre dve godine kada je mesec dana proveo u izolaciji i kada su lekari potvrdili da za to vreme nije jeo, pio niti isao u toalet?

Bilo bi za interesantno procitati strucno misljenje ovog fenomena. Moje razmisljanje ide ka polju autosugestije koja je kao takva ekvivalenta po snazi ubrzanoj evoluciji, laicki receno. Dakle, sto bi priroda mozda uradila u periodu od vise miliona godina, toliko je mozak, koji je cedo evolucije, spreman da uradi ovde i odmah. :)

Potvrdjeno je da placebo efekat moze biti toliko jak da je znatno poboljsavao stanje pacijenata sa Parkinsonovom bolescu nad kojima je navodno izvedena operecija (a u stvari napravljen samo rez na glavi).

rajko

pre 14 godina

predlažem da i naša vlada pošalje stručnjake da pogledaju dotičnog. i odmah da prenesu iskustva našim ljudima kako da se živi bez hrane i vode. ne može nam kriza ništa!

Miloš

pre 14 godina

Ovog treba da pošalju u Srbiju da nas nauči ovome. Računi samo rastu, plate stoje ili čak padaju... Kako je krenulo, od potrošačke korpe ostaće samo, pa... korpa... a u njoj ništa...

MareBG

pre 14 godina

Pa naravno da ga ispituju u vojnoj ustanovi. Zamislite savršenog vojnika: Bez mozga, ne jede, ne pije i spreman da pogine ni za šta i ne traži platu.

Ala će se političari obradovati ako se dokaže da je ovako nešto moguće.

Human rights

pre 14 godina

Možda starac nije ni jeo ni pio kao što kaže, nekoliko decenija. Međutim, sigurno to nije činio zbog specijalnih vojno-bezbednosnih istraživanja kojima ga sada podvrgavaju.

mesecarka

pre 14 godina

Svaka cast - to se zove kontrola iz glave! A ja jedva mogu da izdrzim jedan dan meseceve dijete kad mozes da pijes koliko oces ali bez zasladjivaca al ne mozes da jedes...jedva ziva :)

Dezmond Tutu

pre 14 godina

Mislim da bi bilo poželjno da čoveka proglasimo počasnim građaninom Srbije.
Da navrati lepo do nas i pokaže nam kako da ne jedemo i ne pijemo i tako đe zemlja izaći iz jedne od kriza...

tatjana

pre 14 godina

ovo je 3. put za mog kratkog zivota da je isti covek u vestima. kao i uvek, ustanovice da ne laze, nece znati sta sa tim, i vest ce pasti u zaborav.

Pop

pre 14 godina

Ovo nam je potrebno vise od EU proizvodnje, kredita,.....
Poenta nije u tome da ispunjavamo svoje zelje (nikad to necemo uspeti) nego da smanjimo zelje.

mi

pre 14 godina

Daj da mu ponudimo drzavljanstvo, idealan da bude pelcer za buduceg stanovnika "drzave" Srbije, taman po meri nase vlade... niti mu treba da jede, niti pije... idealno, gde bi kraj nasoj vladi bio da ima ovakve drzavljane...

agnostik

pre 14 godina

a za dva meseca niko nece ni pomenuti da su svi koji su poverovali u ovo bili izuzetno naivni. ovakvih vesti sam se nacitao i svaka se zavrsila sa "za dva meseca, znacemo tacno". ja volim cuda i neobjasnjive pojave-kvantnu mehaniku i sl, al ovo je previse i vredja inteligenciju.

ha

pre 14 godina

Nije to ništa, kod nas je jedan momak nosio gajbice pa preko noći postao milioner. Jedan obijač trafika postao ministar policije, a njegov kolega iz vlade magistar bez dana fakulteta.

sima

pre 14 godina

Mislim da bi nasa vlada morala, pod hitno, da posalje Mladjana Dinkica u Indiju sa zadatkom da se upozna sa tehnikom prezivljavanja ovog Indijca koji ne jede i ne pije. S obzirom na rezultate Mladjana Dinkica, ova iskustva ce biti neophodna gradjanima Srbije.

Mirko

pre 14 godina

"Oni nameravaju da skeniraju Prahlada, pregledaju njegov mozak i srce i obave analize njegove krvi."

Drugim recima, nameravaju da ga ubiju danasnjim progresom.

Aleksandar

pre 14 godina

"Bolnica u koju je Prahlad smešten nalazi se pri indijskoj Organizaciji za razvoj istraživanja na polju odbrane, čiji su naučnici angažovani na usavršavanju bespilotnih letilica, interkontinentalnih balističkih raketa i novih vrsta bombi."

Тако је, ако је неко епохално откриће, употребите га одмах у војне сврхе, направите савршене војнике који без хране и воде могу месецима да чуче у рововима. Зашто бисте употребили таква открића да помогнете човечанству, искорените глад и сл...

ha

pre 14 godina

Nije to ništa, kod nas je jedan momak nosio gajbice pa preko noći postao milioner. Jedan obijač trafika postao ministar policije, a njegov kolega iz vlade magistar bez dana fakulteta.

rajko

pre 14 godina

predlažem da i naša vlada pošalje stručnjake da pogledaju dotičnog. i odmah da prenesu iskustva našim ljudima kako da se živi bez hrane i vode. ne može nam kriza ništa!

Aleksandar

pre 14 godina

"Bolnica u koju je Prahlad smešten nalazi se pri indijskoj Organizaciji za razvoj istraživanja na polju odbrane, čiji su naučnici angažovani na usavršavanju bespilotnih letilica, interkontinentalnih balističkih raketa i novih vrsta bombi."

Тако је, ако је неко епохално откриће, употребите га одмах у војне сврхе, направите савршене војнике који без хране и воде могу месецима да чуче у рововима. Зашто бисте употребили таква открића да помогнете човечанству, искорените глад и сл...

tatjana

pre 14 godina

ovo je 3. put za mog kratkog zivota da je isti covek u vestima. kao i uvek, ustanovice da ne laze, nece znati sta sa tim, i vest ce pasti u zaborav.

Steva

pre 14 godina

... Dakle, ako ne jede, onda ne ide ni u WC. Znači da mu ne treba kanalizacija. A ne treba mu ni voda. Ako po ceo dan meditira ne treba mu ni struja, a nigde ne ide pa mu ne trba ni javni gradski prevoz.

Idealan stanovnik Beograda koga bi svaki gradonačelnik Đilas poželeo...

Miro

pre 14 godina

Istina je ljudi, ovo je moguce!!! Ja od ponedeljka ne jedem i ne pijem i ne idem na klozet i sve cini mi se bolje izgledam. Ako izdrim do jula, onda sam na konju posto mi tada istice pripravnicki! Zivelo perpetuum mobile i mi sa njime!

Samir

pre 14 godina

Alo. Sva ziva bica dobijaju energiju iz molekula ATP koji se sintetise iz secera, tj. hrane. Ovo je isto kao da nego tvrdi da su mu kola isla 70 godina bez benzina. Da bi se utvrdilo da li je ovo tacno ne treba vise od par sati. Naime, cak iako ne bi trosio nikakvu energiju (besmisleno imajuci u vidu da nam je temperatura tela daleko iznad temperature okoline), covek kroz znoj gubi minimum 0.1 kg dnevno, cak i kada nema nikakvih aktivnosti. Drugim recima, za 700 dana (dve godine) izgubi minimum 70 kg. Znaci posle dve godine covek "ispari" ako ne unosi tecnost.

milan-bgd

pre 14 godina

Pravilnim, redovnim i DUGOTRAJNIM upraznjavanjem yoge svaka cuda su moguca, nauci (za sada) neobjasnjiva. Ne verujem da se za kratko vreme neko moze obuciti da leti do Jupitera, recimo, u stanju yoga-vegetacije, ili da se moze napraviti neki ubrzani kurs prezivljavanja za vojne specijalce ili stanovnike trusnih podrucja. Yoga je duhovno postignuce i nije carobni napitak koji se popije da se steknu natprirodne moci. Cudi me da indijski naucnici pokazuju potpuno zapadni pristup onome sto kod njih cveta hiljadama godina.

agnostik

pre 14 godina

a za dva meseca niko nece ni pomenuti da su svi koji su poverovali u ovo bili izuzetno naivni. ovakvih vesti sam se nacitao i svaka se zavrsila sa "za dva meseca, znacemo tacno". ja volim cuda i neobjasnjive pojave-kvantnu mehaniku i sl, al ovo je previse i vredja inteligenciju.

mi

pre 14 godina

Daj da mu ponudimo drzavljanstvo, idealan da bude pelcer za buduceg stanovnika "drzave" Srbije, taman po meri nase vlade... niti mu treba da jede, niti pije... idealno, gde bi kraj nasoj vladi bio da ima ovakve drzavljane...

Милован Миловановић

pre 14 godina

Нема шансе! Ово једноставно са научне стране није могуће, јер је и само људско тело састављено већим делом од воде. Ради се о покушају скретања медијске пажње.

sima

pre 14 godina

Mislim da bi nasa vlada morala, pod hitno, da posalje Mladjana Dinkica u Indiju sa zadatkom da se upozna sa tehnikom prezivljavanja ovog Indijca koji ne jede i ne pije. S obzirom na rezultate Mladjana Dinkica, ova iskustva ce biti neophodna gradjanima Srbije.

Dalibor Lanik

pre 14 godina

Crkoh od smejanja! Ovde su komentari zanimljiviji od vesti!!! Eto kako jedna vest moze razlicito da se shvati u zavisnosti od drzave... npr. nemci ili ameri nikada ne bi imali ovakve komentare... ;-) ;-) ;-)

Mirko

pre 14 godina

"Oni nameravaju da skeniraju Prahlada, pregledaju njegov mozak i srce i obave analize njegove krvi."

Drugim recima, nameravaju da ga ubiju danasnjim progresom.

Icić Nebojša

pre 14 godina

Ako je ovo istina pobrkaće lončiće nauke uopšte. Prema nekim saznanjima ljudsko telo može da koristi azot i vodenu paru iz vazduha za sintezu nekih amino kiselina, ali potrebno je još toliko različitih hemijskih elemenata za održavanje ćelija. Pretvaranje neke energije u teže atome je kreacija elementarnih čestica bez presedana. Mogu samo da verujem ili ne verujem; kao fizičar ne verujem u ovu priču.

Human rights

pre 14 godina

Možda starac nije ni jeo ni pio kao što kaže, nekoliko decenija. Međutim, sigurno to nije činio zbog specijalnih vojno-bezbednosnih istraživanja kojima ga sada podvrgavaju.

Miloš

pre 14 godina

Ovog treba da pošalju u Srbiju da nas nauči ovome. Računi samo rastu, plate stoje ili čak padaju... Kako je krenulo, od potrošačke korpe ostaće samo, pa... korpa... a u njoj ništa...

cat

pre 14 godina

nije jeo ni pio 70 godina - a sta je radio? mislim, da li samo sedi meditira i fotosintezira ili ono, ustane, proseta, poprica s ljudima.. ?

zbunjen

pre 14 godina

Zar ovog coveka nisu testirali pre dve godine kada je mesec dana proveo u izolaciji i kada su lekari potvrdili da za to vreme nije jeo, pio niti isao u toalet?

Bilo bi za interesantno procitati strucno misljenje ovog fenomena. Moje razmisljanje ide ka polju autosugestije koja je kao takva ekvivalenta po snazi ubrzanoj evoluciji, laicki receno. Dakle, sto bi priroda mozda uradila u periodu od vise miliona godina, toliko je mozak, koji je cedo evolucije, spreman da uradi ovde i odmah. :)

Potvrdjeno je da placebo efekat moze biti toliko jak da je znatno poboljsavao stanje pacijenata sa Parkinsonovom bolescu nad kojima je navodno izvedena operecija (a u stvari napravljen samo rez na glavi).

MareBG

pre 14 godina

Pa naravno da ga ispituju u vojnoj ustanovi. Zamislite savršenog vojnika: Bez mozga, ne jede, ne pije i spreman da pogine ni za šta i ne traži platu.

Ala će se političari obradovati ako se dokaže da je ovako nešto moguće.

mesecarka

pre 14 godina

Svaka cast - to se zove kontrola iz glave! A ja jedva mogu da izdrzim jedan dan meseceve dijete kad mozes da pijes koliko oces ali bez zasladjivaca al ne mozes da jedes...jedva ziva :)

Pop

pre 14 godina

Ovo nam je potrebno vise od EU proizvodnje, kredita,.....
Poenta nije u tome da ispunjavamo svoje zelje (nikad to necemo uspeti) nego da smanjimo zelje.

Dezmond Tutu

pre 14 godina

Mislim da bi bilo poželjno da čoveka proglasimo počasnim građaninom Srbije.
Da navrati lepo do nas i pokaže nam kako da ne jedemo i ne pijemo i tako đe zemlja izaći iz jedne od kriza...

Cika

pre 14 godina

Nema od njega nista cim su ga doktori dohvatili, pogotovo vojni. Sad ce mu davati hranu i vodu da vide kako to deluje i kraj price. Ili ce izmisliti da nije tacno, proglasiti vojnom tajnom i sve ce se zaboraviti...

Damir

pre 14 godina

Ovi nasi sa vlasti su verovatno prestravljeni od kada su ovo procitali. Srbin stedi na svemu: umesto normalne kubikaze -> mala kubikaza; umesto benzina -> plin; umesto normalnih guma -> celave gume; umesto struje i centralnog -> ugalj i drva...itd itd... Ostala je jos samo jedna stvar na kojoj se normalno moze naplacivati porez, za njihovo sirenje, a to je hrana. Ako Srbin pocne i na hrani da stedi, onda ce to zaista biti njihov kraj...a i dokaz da se 2012. zaista blizi.

rale

pre 14 godina

možda je čovek rešio da izvrši samoubistvo prelaskom u meditirajuću mumiju, postoji ne izmišljam, a ovo mu dođe kao metoda da postigne to.6 dana bez hrane i vode je već impozantno,ja ne mogu ni po dana.

Ljubomir Đokić

pre 14 godina

Ako naša Vlada "skonta" kako možemo da živimo a da ne jedemo i ne pijemo, rešiće sve svoje problemo. To bi značilo da bi svi imali dovoljno novca za hranu i piće :), i svim socijalno ugroženima bi moglo da se pomogne.
Međutim, zamislite da izbacite sve aktivnosti i razmišljanja vezana za hranu i piće. Kakav bi to svet bio?

you may say i'm a dreamer

pre 14 godina

Zar ne znate da je sve moguce? Evo, recimo, ja vec dve godine ne gledam TV i jos sam ziv:))
Pre 500 godina Leonardo je pravio nacrte onoga sto je tek nekoliko vekova kasnije postalo realnost. Ne vidim nista neobicno u tome da neko zivi bez hrane i vode 70 godina. Racunajte s tim da sve sto vam padne na pamet moze biti i ostvareno - mozda ne bas odmah ali zato za jedno 100-200, hiljadu ili dve, godina... Sto da ne? A ni sam da Vinci nije prvi koji je mastao o npr letenju.
Sve je moguce, ako ne sada, jednom ce biti, ako ne ovde, negde ce biti. I to, verujte, nema nikakve veze sa politicarima:) Demokratija 2000 godina tapka u mestu, medicina je usavrsila samo instrumente (hardware) a rupe zjape na sve strane - sto je najgore, cesto upadamo u iste.

Amar

pre 13 godina

San svakog politicara xD

Narod koji ne jede niti pije, samim tim, manje para im treba, sto im manje para treba, vise politicari za sebe mogu uzimati... Nista, kad skontaju sta i kako, otvorice kurs za penzionere, i onda im i penzije ukinuti...

milan-bgd

pre 14 godina

Pravilnim, redovnim i DUGOTRAJNIM upraznjavanjem yoge svaka cuda su moguca, nauci (za sada) neobjasnjiva. Ne verujem da se za kratko vreme neko moze obuciti da leti do Jupitera, recimo, u stanju yoga-vegetacije, ili da se moze napraviti neki ubrzani kurs prezivljavanja za vojne specijalce ili stanovnike trusnih podrucja. Yoga je duhovno postignuce i nije carobni napitak koji se popije da se steknu natprirodne moci. Cudi me da indijski naucnici pokazuju potpuno zapadni pristup onome sto kod njih cveta hiljadama godina.

Милован Миловановић

pre 14 godina

Нема шансе! Ово једноставно са научне стране није могуће, јер је и само људско тело састављено већим делом од воде. Ради се о покушају скретања медијске пажње.

Samir

pre 14 godina

Alo. Sva ziva bica dobijaju energiju iz molekula ATP koji se sintetise iz secera, tj. hrane. Ovo je isto kao da nego tvrdi da su mu kola isla 70 godina bez benzina. Da bi se utvrdilo da li je ovo tacno ne treba vise od par sati. Naime, cak iako ne bi trosio nikakvu energiju (besmisleno imajuci u vidu da nam je temperatura tela daleko iznad temperature okoline), covek kroz znoj gubi minimum 0.1 kg dnevno, cak i kada nema nikakvih aktivnosti. Drugim recima, za 700 dana (dve godine) izgubi minimum 70 kg. Znaci posle dve godine covek "ispari" ako ne unosi tecnost.

agnostik

pre 14 godina

a za dva meseca niko nece ni pomenuti da su svi koji su poverovali u ovo bili izuzetno naivni. ovakvih vesti sam se nacitao i svaka se zavrsila sa "za dva meseca, znacemo tacno". ja volim cuda i neobjasnjive pojave-kvantnu mehaniku i sl, al ovo je previse i vredja inteligenciju.

Aleksandar

pre 14 godina

"Bolnica u koju je Prahlad smešten nalazi se pri indijskoj Organizaciji za razvoj istraživanja na polju odbrane, čiji su naučnici angažovani na usavršavanju bespilotnih letilica, interkontinentalnih balističkih raketa i novih vrsta bombi."

Тако је, ако је неко епохално откриће, употребите га одмах у војне сврхе, направите савршене војнике који без хране и воде могу месецима да чуче у рововима. Зашто бисте употребили таква открића да помогнете човечанству, искорените глад и сл...

Icić Nebojša

pre 14 godina

Ako je ovo istina pobrkaće lončiće nauke uopšte. Prema nekim saznanjima ljudsko telo može da koristi azot i vodenu paru iz vazduha za sintezu nekih amino kiselina, ali potrebno je još toliko različitih hemijskih elemenata za održavanje ćelija. Pretvaranje neke energije u teže atome je kreacija elementarnih čestica bez presedana. Mogu samo da verujem ili ne verujem; kao fizičar ne verujem u ovu priču.

mesecarka

pre 14 godina

Svaka cast - to se zove kontrola iz glave! A ja jedva mogu da izdrzim jedan dan meseceve dijete kad mozes da pijes koliko oces ali bez zasladjivaca al ne mozes da jedes...jedva ziva :)

Mirko

pre 14 godina

"Oni nameravaju da skeniraju Prahlada, pregledaju njegov mozak i srce i obave analize njegove krvi."

Drugim recima, nameravaju da ga ubiju danasnjim progresom.

tatjana

pre 14 godina

ovo je 3. put za mog kratkog zivota da je isti covek u vestima. kao i uvek, ustanovice da ne laze, nece znati sta sa tim, i vest ce pasti u zaborav.

zbunjen

pre 14 godina

Zar ovog coveka nisu testirali pre dve godine kada je mesec dana proveo u izolaciji i kada su lekari potvrdili da za to vreme nije jeo, pio niti isao u toalet?

Bilo bi za interesantno procitati strucno misljenje ovog fenomena. Moje razmisljanje ide ka polju autosugestije koja je kao takva ekvivalenta po snazi ubrzanoj evoluciji, laicki receno. Dakle, sto bi priroda mozda uradila u periodu od vise miliona godina, toliko je mozak, koji je cedo evolucije, spreman da uradi ovde i odmah. :)

Potvrdjeno je da placebo efekat moze biti toliko jak da je znatno poboljsavao stanje pacijenata sa Parkinsonovom bolescu nad kojima je navodno izvedena operecija (a u stvari napravljen samo rez na glavi).

Human rights

pre 14 godina

Možda starac nije ni jeo ni pio kao što kaže, nekoliko decenija. Međutim, sigurno to nije činio zbog specijalnih vojno-bezbednosnih istraživanja kojima ga sada podvrgavaju.

Cika

pre 14 godina

Nema od njega nista cim su ga doktori dohvatili, pogotovo vojni. Sad ce mu davati hranu i vodu da vide kako to deluje i kraj price. Ili ce izmisliti da nije tacno, proglasiti vojnom tajnom i sve ce se zaboraviti...

cat

pre 14 godina

nije jeo ni pio 70 godina - a sta je radio? mislim, da li samo sedi meditira i fotosintezira ili ono, ustane, proseta, poprica s ljudima.. ?

MareBG

pre 14 godina

Pa naravno da ga ispituju u vojnoj ustanovi. Zamislite savršenog vojnika: Bez mozga, ne jede, ne pije i spreman da pogine ni za šta i ne traži platu.

Ala će se političari obradovati ako se dokaže da je ovako nešto moguće.

Damir

pre 14 godina

Ovi nasi sa vlasti su verovatno prestravljeni od kada su ovo procitali. Srbin stedi na svemu: umesto normalne kubikaze -> mala kubikaza; umesto benzina -> plin; umesto normalnih guma -> celave gume; umesto struje i centralnog -> ugalj i drva...itd itd... Ostala je jos samo jedna stvar na kojoj se normalno moze naplacivati porez, za njihovo sirenje, a to je hrana. Ako Srbin pocne i na hrani da stedi, onda ce to zaista biti njihov kraj...a i dokaz da se 2012. zaista blizi.

Steva

pre 14 godina

... Dakle, ako ne jede, onda ne ide ni u WC. Znači da mu ne treba kanalizacija. A ne treba mu ni voda. Ako po ceo dan meditira ne treba mu ni struja, a nigde ne ide pa mu ne trba ni javni gradski prevoz.

Idealan stanovnik Beograda koga bi svaki gradonačelnik Đilas poželeo...

rajko

pre 14 godina

predlažem da i naša vlada pošalje stručnjake da pogledaju dotičnog. i odmah da prenesu iskustva našim ljudima kako da se živi bez hrane i vode. ne može nam kriza ništa!

ha

pre 14 godina

Nije to ništa, kod nas je jedan momak nosio gajbice pa preko noći postao milioner. Jedan obijač trafika postao ministar policije, a njegov kolega iz vlade magistar bez dana fakulteta.

Pop

pre 14 godina

Ovo nam je potrebno vise od EU proizvodnje, kredita,.....
Poenta nije u tome da ispunjavamo svoje zelje (nikad to necemo uspeti) nego da smanjimo zelje.

Ljubomir Đokić

pre 14 godina

Ako naša Vlada "skonta" kako možemo da živimo a da ne jedemo i ne pijemo, rešiće sve svoje problemo. To bi značilo da bi svi imali dovoljno novca za hranu i piće :), i svim socijalno ugroženima bi moglo da se pomogne.
Međutim, zamislite da izbacite sve aktivnosti i razmišljanja vezana za hranu i piće. Kakav bi to svet bio?

sima

pre 14 godina

Mislim da bi nasa vlada morala, pod hitno, da posalje Mladjana Dinkica u Indiju sa zadatkom da se upozna sa tehnikom prezivljavanja ovog Indijca koji ne jede i ne pije. S obzirom na rezultate Mladjana Dinkica, ova iskustva ce biti neophodna gradjanima Srbije.

Miloš

pre 14 godina

Ovog treba da pošalju u Srbiju da nas nauči ovome. Računi samo rastu, plate stoje ili čak padaju... Kako je krenulo, od potrošačke korpe ostaće samo, pa... korpa... a u njoj ništa...

Miro

pre 14 godina

Istina je ljudi, ovo je moguce!!! Ja od ponedeljka ne jedem i ne pijem i ne idem na klozet i sve cini mi se bolje izgledam. Ako izdrim do jula, onda sam na konju posto mi tada istice pripravnicki! Zivelo perpetuum mobile i mi sa njime!

Dalibor Lanik

pre 14 godina

Crkoh od smejanja! Ovde su komentari zanimljiviji od vesti!!! Eto kako jedna vest moze razlicito da se shvati u zavisnosti od drzave... npr. nemci ili ameri nikada ne bi imali ovakve komentare... ;-) ;-) ;-)

mi

pre 14 godina

Daj da mu ponudimo drzavljanstvo, idealan da bude pelcer za buduceg stanovnika "drzave" Srbije, taman po meri nase vlade... niti mu treba da jede, niti pije... idealno, gde bi kraj nasoj vladi bio da ima ovakve drzavljane...

rale

pre 14 godina

možda je čovek rešio da izvrši samoubistvo prelaskom u meditirajuću mumiju, postoji ne izmišljam, a ovo mu dođe kao metoda da postigne to.6 dana bez hrane i vode je već impozantno,ja ne mogu ni po dana.

you may say i'm a dreamer

pre 14 godina

Zar ne znate da je sve moguce? Evo, recimo, ja vec dve godine ne gledam TV i jos sam ziv:))
Pre 500 godina Leonardo je pravio nacrte onoga sto je tek nekoliko vekova kasnije postalo realnost. Ne vidim nista neobicno u tome da neko zivi bez hrane i vode 70 godina. Racunajte s tim da sve sto vam padne na pamet moze biti i ostvareno - mozda ne bas odmah ali zato za jedno 100-200, hiljadu ili dve, godina... Sto da ne? A ni sam da Vinci nije prvi koji je mastao o npr letenju.
Sve je moguce, ako ne sada, jednom ce biti, ako ne ovde, negde ce biti. I to, verujte, nema nikakve veze sa politicarima:) Demokratija 2000 godina tapka u mestu, medicina je usavrsila samo instrumente (hardware) a rupe zjape na sve strane - sto je najgore, cesto upadamo u iste.

Dezmond Tutu

pre 14 godina

Mislim da bi bilo poželjno da čoveka proglasimo počasnim građaninom Srbije.
Da navrati lepo do nas i pokaže nam kako da ne jedemo i ne pijemo i tako đe zemlja izaći iz jedne od kriza...

Amar

pre 13 godina

San svakog politicara xD

Narod koji ne jede niti pije, samim tim, manje para im treba, sto im manje para treba, vise politicari za sebe mogu uzimati... Nista, kad skontaju sta i kako, otvorice kurs za penzionere, i onda im i penzije ukinuti...