Posle kome progovorila nemački

Trinaestogodišnja devojčica iz Knina probudila se pre dve sedmice iz kome i umesto maternjim, progovorila tečnim nemačkim jezikom, prenose hrvatski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2010.

16:23

Default images

Pored pedijatara, devojčicu su pregledali bolnički defektolog i psiholog, ali uzrok promene jezika još ne znaju, preneo je hrvatski list "24 sata" koji navodi da je, posle kome, devojčica znala nemački mnogo bolje no što ga je mogla naučiti u školi. Devojčica je primljena u splitsku bolnicu pre dva mesecaa zbog trovanja krvi.

Neuropsihijatar i sudski veštak Mijo Milas ističe da je ovaj slučaj medicinski neobjašnjiv, a dolazi iz duboke podsvesti.

"Mnogo toga se može se sačuvati duboko u mozgu mladog čoveka, tako da je devojčica mogla percipirati nemački jezik iz okoline ili školskih lekcija daleko više nego što se očekivalo ili što je izgovarala. Moguće je da je bila i mentalno povezana s nekim ko je izučavao u njenoj blizini taj jezik", kazao je neuropsihijatar.

Milas podseća da su i u mnogobrojnoj literaturi opisani ljudi koji su povratkom iz nesvesnog stanja progovorili drevnim jezicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: