Petak, 09.04.2010.

18:09

LSV za bezbednost u Novom Sadu

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pokrenuće više inicijativa za povećanje bezbednosti u tom gradu.

Izvor: Beta

Default images

Potpredsednik LSV-a Aleksandar Jovanović rekao je na konferenciji za novinare da je bezbednost u Novom Sadu pogoršana i ocenio da je potrebno da se poveća broj uniformisanih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i da bude otvorena policijska stanica na Novom naselju.

Aleksandar Jovanović je podsetio da je kao predsednik Skupštine grada Novog Sada u četiri navrata pismeno zatražio od ministra policije Ivice Dačića da omogući otvaranje policijske stanice u najmnogoljudnijem novosadskom naselju, ali da je dobio "neodređen" odgovor da bi to moglo da se dogodi u budućnosti.

"U proteklih osam godina broj stanovnika Novog Sada porastao je za više od 80 000. Grad ima niz problema koji se tiču reda i mira. Samo ove godine opljačkano je 11 pošta, a dogodili su se i jedno ubistvo i masovna tuča na Novom naselju", rekao je Jovanović.

On je rekao da Novom Sadu prema sadašnjoj sistematizaciji policije nedostaje 20 odsto policajaca, a grad nezvanično ima 1,7 policajaca na 1 000 stanovnika, što je daleko ispod evropskog proseka od četiri policajca na 1 000 stanovnika.

Potpredsednica Gradskog odbora LSV-a Aleksandra Jerkov rekla je da će kao zamenica šefa poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" u Skupštini Srbije od Ivice Dačića zatražiti podatak koliko tačno policajaca radi u Novom Sadu.

Prema njenim rečima, podatak o broju policajaca koji rade u Novom Sadu neophodan je kako bi se utvrdilo da li su Novosađani u ravnopravnom ili neravnopravnom položaju u odnosu na druge građane Srbije.

"Ministarku finansija Dianu Dragutinović pitaću koliko je učešće Novog Sada u budžetu Srbije. Na osnovu toga će se videti koliki je policijski budžet koji odlazi u Novi Sad i na koliko uniformisanih policajaca građani Novog Sada imaju prava", kazala je Aleksandra Jerkov.

Ona je navela da kampanja za bezbednost u Novom Sadu nije predizborna aktivnost koju sprovodi LSV zbog toga što je košarkaš Partizana Strahinja Milošević bio meta nasilja u Novom Sadu, već je to dugoročna akcija od koje će korist imati sledeće generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: