Ministar: Poklonićemo višak vakcina

Vakcine protiv novog gripa sigurno neće biti bačene, a jedna od mogućnosti je da višak poklonimo nekom siromašnijem od nas, kaže ministar Tomica Milosavljević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2010.

23:53

Default images

"Pošto takvog u Evropi nema, potražićemo ga u Africi i na drugim kontinentima, a o tome će odlučiti Vlada Srbije", rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević za "Novosti". On je upozorio "da vakcinacija zvanično još traje" iako je na terenu praktično zamrla - od 850.000 uvezenih doza plaćenih po 799 dinara, utrošeno je 154.000.

"Vakcinisano je svega 2,5 odsto populacije, ali to je pet puta veći obuhvat nego u zemljama u okruženju. Epidemiolozi traže da u rezervi imamo 300.000 doza", naveo je Milosavljević.

On je kazao da je "stav epidemiologa" da odluku o prestanku epedemije novog gripa "još ne treba donositi".

"Kompletan epidemiološki izveštaj imaćemo do juna. Kao ministar, Vladi sam već podneo izveštaj. On je razmatran i prihvaćen. Odbrana od gripa je veliki posao, koji je nedovoljno vrednovan u javnosti", rekao je Milosavljević i dodao da ćemo "procenu troškova imati do polovine godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: