Vojvodina podstiče investicije

Vojvođanske vlasti poručile su privrednicima da će kroz različite fondove i ostale pogodnosti podstaći investiranje u pokrajini.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.03.2010.

19:13

Default images

Nekonkurentnost, dugotrajne procedure za pokretanje posla ili nedoslednosti u poštovanju propisa neki su od problema koji muče privrednike koji investiraju u Vojvodini. Vojvođanski fond za podršku investicija je organizaovao dijalog privrednika i pokrajinske vlasti kako bi razgovarali o problemima koji muče investitore.

Vojvođanska vlast, zbog ovlašćenja ne može mnogo da učini u rešavanju ovih problema, ali kroz razne fondove i pogodnosti pokušava da podstakne investicije.

Na skupu su bili i Snežana Vuković, zamenica direktora TRS "Svis prodakšna", Đura Obradović, vlasnik BD Agro, Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine

Strane firme, koliko god bile potrebne zbog njihovih ulaganja, kod nas nailaze na probleme u poslovanju tvrdi zamenica direktora TRS “Svis prodakšna” Snežana Vuković.

Ona kaže da se ta preduzeća po pravilu pridržavaju svih propisa i ugovora jer su često i detaljno kontrolisane, ali to, kako tvrdi, nije slučaj i sa svim domaćim firmama.

Problemi postoje i u poljoprivredi koja, kako je rečeno nije konkurentna, jer je država ne pomaže kako to rade zapadnoevropske države i jer ne radi dovoljno po pitanju zaštite domaćih poljoprivrednika.

Pokrajinska vlast, iako je danas učestvovala u dijalogu malo šta može uraditi po pitanju rešavanja ovih problema.

Ono što može da uradi jeste da kroz fondove i razvojnu banku podstakne investitore da ulažu u pokrajinu i da tako podigne nivo ulaganja u pokrajinu.

Vojvođanska Vlada ipak može malo toga učiniti kako bi rešila sve probleme koje su danas izneli privrednici, kaže pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor.

On ipak dodaje da pokrajinska vlasti može da prenese današnje primedbe centralnoj vlasti i da lobira za rešavanje problema o kojima se govorilo na skupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: