Pomoć Zaječaru od više gradova

Gradovi iz Srbije, Italije i Slovenije prikupili su pomoć za Zaječar, koji je teško pogođen polavama.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 03.03.2010.

14:49

Default images

Gradonačelnik italijanskog grada Monfalkonea, Đanfranko Picoliti, organizovao je prikupljanje pomoći za domaćinstva u Zaječaru koja su pretrpela veliku štetu od proteklih poplava. Pomoć se, kako je danas saopštila zaječarska Gradska uprava, sastoji od sredstava za higijenu, garderobe, obuće, ćebadi, posteljine i novca.

Takođe, slovenačka opština Tržič, sa kojom Zaječar ove godine obeležava 30 godina od bratimljenja, donela je odluku da na račun koji je otvoren za pomoć ugroženima od poplava, uplati 4 000 evra, odnosno oko 400 000 dinara.

Slovenačka opština organizovala je i prikupljanje sredstava za higijenu, ćebadi, garderobe i ostalih neophodnih predmeta.

Opštinsko veće u Babušnici odobrilo je 100 000 dinara pomoći Zaječaru za otklanjanje katastrofalnih posledica poplava.

Predsednik opštine Babušnica Zlatko Aleksić rekao je agenciji Beta da se i ta opština pre tri godine suočila sa katastrofalnim posledicama poplava.

"Odlučili smo da u okviru naših mogućnosti pomognemo Zaječaru. Možda ta pomoć Zaječaru od naše male opštine nije velika, ali smo i na ovaj način hteli da pokažemo solidarnost sa Zaječarom i žiteljima te opštine", kazao je Aleksić.

On je dodao da je pomoć izdvojena jer Babušnica često ima problema sa poplavama.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, gostujući u današnjem izdanju emisije "Kažiprst" RTV B92, optužio je potpredsednika DS-a Dušana Petrovića da je nameravao da blokira pomoć koju je Vlada namenila Zaječaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: