Manjine most saradnje Srba i Hrvata

Nacionalne manjine treba da budu most saradnje između dve države, izjavio je predsednik Grupe prijateljstva sa Hrvatskom Skupštine Srbije, Janko Veselinović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

21:51

Default images

Veselinović je rekao da su predstavnici Skupštine Srbije razgovarali i sa predsednikom Odbora za međuparlamentarnu saradnju Hrvatskog sabora, Miloradom Pupovcem.

"Konstatovali smo da neka pitanja oko kojih ne možemo da se složimo, ne treba da budu smetnja za razgovore o važnim stvarima kao što je povratak Srba izbeglih iz Hrvatske, obnove imovine, zaštite brojnih drugih prava Srba u Hrvatskoj i onih koji se nisu vratili, ali i zaštite hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini", rekao je Veselinović.

Veselinović je kazao i da su razgovarali o unapređenju međuparlamentarne saradnje Srbije i Hrvatske, ulozi parlamentarnih grupa prijateljstva u unapređenju te saradnje.

Predstavnici grupa prijateljstva dogovorili su se da se redovno sastaju i istakli značaj saradnje parlamentarnih odbora za evropske integracije i za prava nacionalnih manjina.

Veselinović je rekao i da će predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović za desetak dana posetiti Hrvatski sabor.

Prema njegovim rečima, Grupu prijateljstva Skupštine Srbije sutra će primiti predsednik Hrvatske Ivo Josipović, predsednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, potpredsednik Vlade Slobodan Uzelac i ministar inostranih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: