Ponedeljak, 01.02.2010.

00:13

Dodik: Upozorenja nepotrebna

Predloženi zakon o referendumu usaglašen je s Dejtonskim sporazumom i ne verujem da može doći do bilo kakve reakcije protiv Republike Srpske, kaže Milorad Dodik

Izvor: Tanjug

Default images

Premijer Republike Srpske kazao je da su nepotrebne bilo kakve pretnje ili upozorenja Republici Srpskoj u vezi sa tim zakonom, kao i da poziva one koji su sumnjičavi prema tome da se upoznaju s tekstom zakona. Predloženi zakon o referendumu i građanskim incijativama naći će se pred poslanicima skupštine Republike Srpske 9. februara.

"Mi smo vodili računa da taj zakon odgovara Ustavu RS, na bazi Dejtonskog sporazuma, i da u sebi sadrži najbolje evropske prakse izjašnjenja, referenduma, kakva postoje u nekim evropskim zemljama", rekao je Dodik u izjavi BN TV.

Dodik je rekao da će se referendumsko pitanje odnositi na poštovanje Dejtonskog sporazuma i u vezi s nametanjem zakona od visokog predstavnika u BiH.

On je najavio da će o predloženom zakonu razgovarati i sa opozicionim strankama, jer je u pitanju važno zakonsko rešenje, koje treba da ima konsenzus svih političkih faktora.

Predstavnici međunarodne zajednice u BiH su protiv održavanja referenduma u RS, ocenjujući da je u pitanju antidejtonska aktivnost.

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko je rekao da nije upoznat sa zakonom o referendumu i da će pratiti situaciju i reagovati ukoliko to bude potrebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: