Deblokirana "Trgovina 22"

Bivši radnici i manjinski akcionari preduzeća "Trgovina 22" odblokirali su oko 14 sati, prilaz trgovinskom objektu tog preduzeća u centru Kragujevca.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

12:22

Default images

Punomoćnik manjinskih akcionara Velimir Lazić kaže da su akcionari organizovali blokadu u znak protesta što većinski vlasnik ne ispunjava njihove zahteve dogovorene tokom letošnjih protesta.

On je kazao da je drugi razlog blokade taj što nisu procesuirane krivične prijave protiv privatnog obezbeđenja čiji su pripadnici letos, isterujući radnike i manjinske akcionare iz kruga preduzeća, povredili nekoliko radnica.

Osnovni zahtev manjinskih akcionara je podela imovine na dva akcionarska društva, što im je na protestima u avgustu i obećano, ali do sada na tom planu, kako tvrdi Lazić, ništa nije realizovano.

Osnovni zahtev manjinskih akcionara je podela imovine na dva akcionarska društva, što im je na protestima u avgustu i obećano, ali do sada na tom planu, kako tvrdi Lazić, ništa nije i realizovano.

Više od hiljadu bivših radnika nekada fabrike konfekcije "22.decembar" sada preduzeće "Trgovina 22" vlasnici su 16 odsto vrednosti kapitala.

Bivši radnici i manjinski akcionari su osmog decembra u znak upozorenja, a zbog neispunjavanja dogovorenih zahteva, blokirali saobraćaj na raskrsnici u centru Kragujevca, da bi dva dana kasnije šest sati držali u blokadi saobraćajnicu na ulazu u Kragujevac iz pravca autoputa iz Batočine.

Blokadu saobraćaja su prekinuli posle obećanja kragujevačkog gradonačelnika Veroljuba Stevanovića da će razgovarati sa njima i da će pokušati da posreduje kod većinskog vlasnika u rešavanju njihovih zahteva.

Stevanović je razgovarao sa manjinskim akcionarima ali, kako tvrdi Lazić, većinski vlasnik nije hteo da pregovara sa radnicima, zbog čega su se oni ponovo odlučili na organizovanje protesta.

Konfekcijska fabrika "22. decembar", koje sada nosi naziv "Trgovina 22", prodata je sredinom 2006. godine firmi "Delta fer", u vlasništvu Milana Spasojevića, nekadašnjeg atletičara, za 1,6 miliona evra.

Lazić tvrdi da je preduzeće prodato po znatno nižoj ceni od realne i navodi da je vlasnik do danas prodao 11 prodavnica i pet robnih kuća širom Srbije, a da je za samo jednu robnu kuću dobio više od dva miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

22 h

Podeli: