Vakcinacija u Vladi Srbije

Premijer Srbije Mirko Cvetković, potpredsednici Vlade i ministri primili su, u zgradi Vlade Srbije, vakcinu protiv virusa novog gripa tipa A (H1N1).

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

12:27

Default images

Za vakcinaciju su se, među prvima, pored premijera, prijavili potpredsednici Vlade Jovan Krkobabić i Mlađan Dinkić, kao i ministri Oliver Dulić, Milutin Mrkonjić, Slobodan Milosavljević, Snežana Samardžić-Marković, Rasim Ljajić, Verica Kalanović i Saša Dragin.

Premijer Cvetković je izjavio novinarima da je vakcina najbolji način za zaštitu od virusa novog gripa i pozvao građane da se vakcinišu.

On je podsetio da je država obezbedila dovoljne količine vakcina i da je vakcinisanje besplatno.

Na pitanje da li ga je vakcinacija bolela, premijer je rekao da ne boli i da je "blaže nego kad vam vade krv".

Ministri su, takođe, apelovali na građane da prime vakcinu, ističući da ne postoji nikakva bojazan od nje, kao i da će u narednom periodu i članovi njihovih porodica primiti vakcinu.

Vakcinacija u zgradi Vlade Srbije trajaće do 13 sati, a do tada se očekuje da se vakcinišu i ostali ministri, kao i zaposleni u službama Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: