Odloženo suđenje Tolimiru

Odložen je početak suđenja penzionisanom generalu Vojske Republike Srpske Zdravku Tolimiru, zakazan za 17. decembar, saopštio je Haški tribunal.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.12.2009.

15:41

Default images

Početak suđenja je, kako se dodaje u saopštenju, odložen za najmanje dva meseca da bi optuženi mogao da se pripremi za proces, javljaju agencije. General Tolimir koji je tokom rata u BiH bio pomoćnik za obaveštajni rad komandanta Vojske RS Ratka Mladića, optužen je pred Haškim tribunalom za genocid nad Muslimanima u Srebrenici jula 1995. godine.

Krajem maja 2007. Tolimir je, kako su tada saopštile vlasti Srbije, uhapšen u Republici Srpskoj. On je 3. jula 2007. odbio da se izjasni o optužnici što je, prema proceduri Tribunala, u spis zavedeno da je optuženi izjavio da nije kriv.

Tolimir je optužen za genocid, udruživanje radi činjenja genocida, istrebljenje, ubistva, progon i prisilno premeštanje Muslimana iz Srebrenice i Žepe od jula do novembra 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: