U napadu ubijena dva mirovnjaka

Dva mirovnjaka UNAMID-a iz Ruande ubijena su, a tri su teško ranjena kada je vod mirovnih snaga upao u zasedu u gradu Saraf Omra, na severu Darfura.

Izvor: B92

Petak, 04.12.2009.

23:49

Default images

Vod od 20 ruandskih mirovnjaka obezbeđivao je cisternu do mesta za distribuciju vode. Zahvaljujući reakciji mirovnjaka izbegnute su veliki civilne žrtve, izjavio je načelnik za veze UNAMID-a Kemal Saiki. Neki napadači su nosili uniforme, a neki civilna odela. Prema Saikiju, bar jedan od njih je ranjen u napadu.

On je dodao, povodom neuobičajenog napada u blizini pijace, da je moguće da su napadači hteli da otmu cisternu, preneo je Rojters

UNAMID je zajednička mirovna misija UN i Organizacije afričkog jedinstva. Broj mirovnjaka kojim raspolaže je nedovoljan, a i oprema je neodgovarajuća za efikasnu kontrolu velike teritorije Darfura, gde sukobi traju već šest godina.

Nakon današnjeg napada ukupan broj mirovnjaka ubijenih u Darfuru u poslednje dve godine popeo se na 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: