Posebne mere bezbednosti u Beogradu

Mere bezbednosti zbog posete ruskog predsednika podignute su na najviši stepen i zbog toga je veći deo beogradskih ulica tokom dana bio zatvoren za saobraćaj.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 20.10.2009.

10:10

Default images

Pored zabrane za motorna vozila, ni pešaci danas nisu mogli da prolaze pojedinim beogradskim ulicama. Od trenutka kada je predsednik Rusije sleteo na beogradski aerodrom pratila ga je kolona blindiranih vozila, a helikopter MUP-a je sve vreme leteo iznad tih vozila.

Čim je visoki gost krenuo sa aerodroma, na pola sata je za saobraćaj bio zatvoren i autoput.

Ulice oko Palate Srbija takođe su bile zatvorene za saobraćaj, a u trenutcima kada je visoka delegacija stizala na sastanak pored motornih vozila, kretanje je bilo zabranjeno i pešacima.

Kada se Medvedev uputio ka gradu, blokirane su centralne ulice, a u delu novobeogradskih pušten je saobraćaj.

Trg Nikole Pašića takođe je bio zatvoren i za vozila i za pešake, kao i Ulica kneza Miloša koju ni pešaci nisu mogli da pređu.

Najveći broj građana poslušao je preporuke da na posao krene gradskim prevozom ili automobilima, ali u ranijim jutarnjim satima.

Inače, ruskog predsednika tokom prolaska kroz ulicu kralja Milana pozdravljale su manje grupe građana.
Policija (Tanjug)
Gradska uprava je apelovala na Beograđane da budu strpljivi u pogledu mera koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeti i preporučila im da koriste alternativne saobraćajne pravce i vozila javnog gradskog prevoza kako bi se izbegle gužve.

Vozila javnog gradskog prevoza koristiće uobičajene trase, osim u periodu privremene izmene režima saobraćaja, kada će linije biti preusmerene, a polasci pomereni na najbliže alternativne stanice.

Iz "Parking servisa" je najavljeno da će privremeno biti izmenjen i režim rada nekih parkirališta, tako da će donji deo parkirališta "Aerodrom" biti zatvoren od šest časova do 21 sat, a periodično će biti onemogućeno i korišćenje garaže "Vukov spomenik".

U "Parking servisu" apeluju na korisnike ovih objekata da koriste alternativna parkirališta i garaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: