Zlostavljan četiri i po godine

Četrnaestogodišnji dečak, koji je pobegao iz svog doma u Oklahoma Sitiju, rekao policiji da je držan zatočen i maltretiran četiri i po godine.

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

08:03

Default images

Čuvar zgrade Nacionalne garde u Oklahoma Sitiju pozvao je policiju u petak, kada se dečak pojavio, neuhranjen i sa brojnim ožiljcima i drugim znacima zlostavljanja. Dečak, koji je prema izjavi čuvara, bio gladan, prljav i sa ožiljcima po celom telu, odveden je u bolnicu na pregled, a zatim predat socijalnoj službi.

Policija je posle razgovora s dečakom uhapsila njegovu majku, tridesetsedmogodišnju La Rondu Mari Makol, i njenog tridesetosmogodišnjeg prijatelja Verna Hamiltona, i osumnjičila ih za zlostavljanje i zanemarivanje deteta. Zvanična optužnica još nije podignuta protiv njih.

Dečak je bio odeven samo u preveliki par donjeg veša zavezanog kaišem kada je došao do čuvara u pet sati po podne u petak i pitao ga gde je najbliža policijska stanica da može da prijavi zlostavljanje, navedeno je u izveštaju policije.

On je rekao policiji da su ožiljci na stomaku i grudima od alkohola koji je na njega sipan pa zatim zapaljen. Drugi ožiljci su, kako je rekao policiji, od vezivanja, udaraca i davljenja.

Dečak je rekao da se doselio u Oklahoma Siti pre četiri i po godine iz Nju Džersija, pošto mu je majka puštena iz zatvora. Od dolaska u taj grad nije išao u školu i veći deo vremena proveo je zatvoren u ostavi kod spavaće sobe.

Još šestoro dece bilo je u kući iz koje je dečak pobegao, ali nijedno od njih nije imalo znake zlostavljanja, navela je policija. Njih je takođe odvela socijalna služba da o njima brine dok se ne ispitaju uslovi u kući, kao i mogućnost da ih primi neki drugi član porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: