Kragujevac: Akcionari se razišli

Nekoliko stotina manjih akcionara kragujevačkog preduzeća "Trgovina 22" napustilo večeras tu firmu nakon dogovora koji je postignut sa upravom.

Izvor: B92

Utorak, 25.08.2009.

01:21

Default images

Pregovori izmedju predstavnika manjinskih akcionara i uprave preduzeća u kojima je kao posrednik učestvovao Ivica Tončev, pomoćnik potpredsednika Vlade Ivice Dačića, trajali su oko dva sata.

Dogovoreno je da radnici privatnog obezbedjenja napuste "Trgovinu 22",a njih će zameniti profesionalno obezbedjenje, kao i da do 2. septembra počnu pregovori izmedju uprave firme i predstavnika manjinskih akcionara, a da se završe do 25. septembra.

Jedna od stavki dogovora je i da dok traju pregovori akcionara i uprave firme, da se ne umanjuje vrednost akcija.

Ukoliko u tom roku ne bude postignut dogovor, kako je rekao punomoćnik manjinskih akcionara Velimir Lazić, manjinski akcionari će se ponovo okupiti, a do tada neće pokušavati da nasilno udju u krug preduzeća.

Manjinski akcionari "Trgovine 22" od sredine aprila do 23. avgusta držali su u blokadi preduzeće kada ih je privatno obezbedjenje vlasnika izbacilo iz prostorija upravne zgrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: