Kurir ugrozio bezbednost novinarke

B92 je zatražio od nadležnih organa da zaštite novinarku Mariju Nenić i članove njene porodice, nakon neosnovanih optužbi u tekstu koji je objavio "Kurir".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2009.

16:12

Default images

Nakon serije tekstova u kojima se B92 optužuje da ga finansira naftna mafija, preko navodno privilegovanog položaja u odnosu na oglašavanje državnih organa do tekstova u kojima se zadire u privatni život novinara i krše prava njihove maloletne dece, "Kurir" ide i korak dalje.

U tekstu po kome Marija Nenić, autorka emisije "Patrola" koja se emituje na Televiziji B92, navodno zida kuću bez građevinske dozvole i na tuđem zemljištu, "Kurir" novinarku dovodi u vezu sa nestankom navodnog pravog vlasnika zemljišta, Milorada Dimića.

Navodi "Kurira" potpuno su neistiniti, ali čitaoci ovog lista ostaju uskraćeni za odgovor Marije Nenić, budući da ga "Kurir" nije objavio.

B92 je najoštrije protestovao povodom "Kurirovog" korišćenja priče o navodnom zidanju kuće bez dozvole, zarad objaviljivanja kućne adrese i podatak o članovima porodice novinarke čija emisija za temu ima aktuelne kriminalne događaje i zločine iz naše bliske prošlosti, čime je ozbiljno ugrožena bezbednost Marije Nenić i njene porodice.

B92 je izrazio punu solidarnost sa Marijom Nenić, te zatražio od nadležnih da novinarku i članove njene porodice zaštite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: