Đilas: Duži rok za legalizaciju

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio amandman na novi zakon o prostornom planiranju kojim bi se produžio rok za legalizaciju bespravnih objekata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2009.

16:13

Default images

Poslanici sa teritorije Beograda, uz saglasnost Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, treba da predlože amandman koji će omogućiti legalizaciju svih objekata koji su počeli da se grade ili su izgrađeni do dana usvajanja zakona, rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Predloženo je da se legalizacija ne ograniči na 13. maj 2003. godine, kako je to ranije predviđeno, rekao je on.

“Prema nekim inormacijama, samo u Beogradu je nakon 2003. izgrađeno više desetina hiljada nelegalnih objekata, od kojih je 99 odsto onih koji su građeni za lične namene, a ne u komercijalne svrhe”, rekao je Đilas.

Grad Beograd smatra da treba da novi zakon treba da poštuje "realno stanje na terenu", jer je većina kuća sazidana bespravno, zato što ljudi nisu imali drugog rešenja, kazao je on.

"Za legalizaciju se do sada prijavilo oko 150.000 građana i ja ne očekujem da taj broj objekata za koji se traži legalizacija pređe 200.000", rekao je on.

Kako je naveo, u sredu bi trebalo da se održi sastanak sa ministrom Oliverom Dulićem i njegovim timom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: