Batić: Gardiste ubila treća osoba

Saslušani svedoci su svojim iskazima potvrdili da su dvojica gardista ubijena 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, kaže advokat Vladan Batić.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2009.

16:47

Default images

"Saslušanjem tridesetak svedoka potvrđeno je da su gardisti ubijeni, kao što je potvrđeno i veštačenjem obavljenim u Americi (da je gardiste ubila treća osoba)", kazao je Batić, koji je punomoćnik porodica nastradalih gardista Dražena Milovanovića i Dragana Jakovljevića, obraćajući se novinarima ispred Specijalnog suda.

Batić je najavio da će od republičkog javnog tužioca Slobodana Radovanovića i okružnog tužioca Zagorke Dolovac zatražiti da "prekinu agoniju i preduzmu istražne radnje protiv NN (nepoznate) osobe zbog dvostrukog ubistva".

Prema njegovim rečima iz iskaza svedoka, čija imena, kao i iskaze, ne može da saopšti jer ima obavezu čuvanja tajne, može se zaključiti da kasarna "Karaš" tehnički nije bila dobro obezbeđena.

Takođe je napomenuo da su svedoci negirali da je u kasarni bio neko od haških optuženika. Batić je naveo da je istražni sudija Dragan Lazarević tokom protekle dve sedmice saslušao oko 30 svedoka, od 35 predloženih.

On je dodao da je tužilaštvo predložilo suočenje veštaka iz nezavisne državne komisije i veštaka koji su učestvovali u vojnoj istrazi, ali da se istražni sudija tome usprotivio.

Prema veštačenju koje je, na zahtev Okružnog suda u Beogradu, obavljeno u SAD, gardiste je ubila treća osoba, čime je potvrđen nalaz nezavisne državne komisije kojom je rukovodio advokat Božo Prelević.

Vojna istraga, koju je vodio bivši vojni sudija Vuk Tufegdžić, utvrdila je, međutim, da je jedan vojnik ubio drugog, a potom izvršio samoubistvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: