Uhapšena grupa švercera droge

Policija je na području Jagodine i Kragujevca uhapsila četrnaestočlanu grupu koja se bavila švercom droge, potvrdio je direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92, Beta

Petak, 05.06.2009.

10:21

Default images

Veljović je izjavio da je četrnaestočlana grupa švercera droge, koja je danas uhapšena na teritoriji Jagodine i Kragujevca, u proteklih nekoliko godina distribuirala više desetina kilograma heroina na teritoriji Srbije. On je rekao da je ta grupa nabavljala drogu na teritoriji Kosova.

"Svi privedeni su dileri droge", kazao je Veljović i ocenio da je reč o jakoj kriminalnoj grupi.

Prema nezvaničnima podacima iz kragujevačke policije, trojica uhapšenih su iz kragujevačke opštine.

Vršilac dužnosti javnog tužioca Slobodan Radovanović izjavio je danas da je hapšenje ove kriminalne grupe akcija spovedena u okviru borbe protiv organizovanog kriminala.

"Kako je najavljeno, moramo da intenziviramo borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. U sklopu te borbe su akcije spovedene juče i danas i one su samo potvrda naše odlučnosti i rešenosti da se do kraja obračunamo sa kriminalom u Srbiji", rekao je Radovanović.

Tužilaštvo, naveo je on, uspostavlja veoma tesnu saradnju sa svim državnim organima kada je u pitanju oduzimanje imovine stečene kriminalom.

Radovanović je najavio za sledeću nedelju sastanak na kojem će, osim predstavnika tužilaštva i policije, biti i predstavnici uprave prihoda, poreske policije, carinske uprave, uprave za sprečavanje pranja novca

Cilj tog sastanka, kako je rekao, jeste uspostavljanje timskog rada i uspešne saradnje u ostvarenju zajedničkog cilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: